© Memo Haber 2022

Gaziantep damak mı çatlatacak? Diş mi kıracak? Bu fiyatlar ne böyle?

Gaziantepli gastronomi kent olmanın ceremesini çekiyor. Gaziantepli dünya çapında marka olmuş kendi ürettiği damak lezzetlerini yiyemiyor.

Gaziantepli kebap ve baklava fiyatlarından yakınıyor. Şehrin marka olmuş lezzetlerini tüketememek Gaziantepli’yi kara kara düşündürüyor.

Gaziantepli’nin haftada bir günde olsa damak zevki olan restoranlarda ailecek yemek yeme keyfi tarih oluyor.

Gaziantep’in bilinen ünlü bir restoran markasında gelen hesap keyifleri kaçıracak cinsten.

Açılışta verdiği büyük şişe suya 45 TL yazan ünlü kebapçı yemek sonrası gelen dondurmalı katmere 420 TL fiyat biçti. Dudak uçuklatan bu rakamlar kebabın da keyfini kaçırdı. Bir porsiyon küşlemenin 620 TL olduğu restoranda bir şiş kuşbaşıya 265 TL fiyat çekildi. Hesap sonrası şoka giren aile bir daha dışarıda yemek yemeye ise tövbe etti!

FİYATLARI KİM DENETLEYECEK?

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar,Baklavacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf Odasına bağlı işletmeler kurum tarafından denetlenirken diğer STK’lara bağlı işletmelerin denetlenmemesi veya ne koşullarda denetlendiği merak konusu.

NEDEN BU KADAR ARTTI?

Ticaret İl Müdürlüğünü göreve davet eden vatandaşlar, fiyatların bu kadar artmasında Gastronomi Festivalinin de etkisinin olduğunu düşünüyor. Gaziantep dışından misafirliğe gelen ve toplamda 4 kişinin yediği sofranın maliyeti ise 4632 TL.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER