© Memo Haber 2022

Gastronomi kentinde et yemek lüks oldu

Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Bekir Özsert, Gaziantep’te sürekli artan et fiyatına tepki göstererek yetkililere seslendi. 

Gastronomi kenti Gaziantep’te her geçen ay et fiyatları yükseliyor. Duruma tepki gösteren Gaziantep Kasaplar ve Cellepciler Odası Başkanı Bekir Özsert, canlı hayvan pazarında tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, yetkililerden duruma çözüm üretilmesini istedi. Canlı hayvan bulamamaktan şikayet eden Özsert, ahırların hayvan dolu olduğunu ancak sürekli fiyatların yükselmesinden dolayı kimsenin hayvanını satmadığını ifade etti.

“AHIRLAR KOYUN DOLU, KOYUNU SATMIYORLAR”
Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Oda Başkanı Bekir Özsert, “Koyuncular malını satmak istemiyor. Kasap esnafı hayvan bulmak da zorlanıyor. Bu gidişle önümüz Ramazan daha da fiyatlar yükselecek gibi görünüyor. Ahırlar koyun dolu, koyunu satmıyorlar. Böyle devam ederse esnaf olarak karar alıp kesim yapacağım. Bu olayla ilgili hükümet yetkilileri acil önlem almalarının bekliyorum” dedi.
“BU FAHİŞ ARTIŞLARA KİM DUR DİYECEK”
Başkan Özsert, “Et fiyatlarını kim dur diyecek şubat ayında et fiyatlarına toptan da 50 TL zam geldi. Kasaplar olarak canlı hayvan bulmakta zorlanıyoruz. Kimse hayvan satmak istemiyor. Her gün fiyat değişiyor. Bugün aldığımız yarın alamıyoruz. Maalesef sattığımızın yerine koyamıyoruz. Etin toptan fiyatı: Dana karkas 310, Koyun karkas 325, Kuyruk 150, Ciğer 550. Perakende ise, Kıyma 450, Yemekli kuşbaşı 500, Kebaplık 600 TL oldu” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER