© Memo Haber 2022

Filiz; Eğitim Sekteye Uğratılmamalı!

Gaziantep Üniversitesi eski Rektörlerinden İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, yaşanan deprem afeti sonucu YÖK’ün aldığı Uzaktan Eğitim kararına ilişkin basın açıklaması yayınladı.

Uzaktan Eğitim Kolaycılığı !

Açıklamasında kararın, iyice tartışılmadan, ben yaptım oldu anlayışıyla alındığını söyleyen Prof. Dr. Filiz: “Pandemi döneminde, uzaktan eğitim ile de uygulamalı bölüm öğrencileri gerekli uygulamaları yapamadan doktor, mühendis, mimar, diş hekimi, veteriner hekim, hemşire, ebe, sağlık teknisyeni oldular. Zaten eğitimin kalitesi düşüktü, uzaktan eğitim nedeni ile kalite daha da düştü. Şimdi de aynı durumla karşı karşıyayız” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında, uzaktan eğitim kolaycılığı yerine, uygulamalı eğitimi aksatmamak gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Filiz, konuya ilişkin çözüm önerilerini ise şu ifadelerle paylaştı: “Öğrencilerimizin psikolojik olarak toparlanmaları için, deprem olmayan yerlerdeki üniversitelerimizde eğitim-öğretime 1 ay ara verilip, bahar yarıyılı Nisan-Mayıs-Haziran aylarında tamamlatılmalıdır. Depremden doğrudan etkilenen illerimizde, örgün eğitimde 349 bin civarında öğrenci bulunmakta olup, bu öğrenciler, nisan-mayıs-haziran aylarında eğitimlerini tamamlayabilir ya da yaz okuluna benzer şekilde, bahar yarıyılı eğitimlerini haziran-temmuz-ağustos aylarında alabilirler.” diyen Prof. Dr. Filiz, “Bu programla, bütün öğrencilerimiz, zaman kaybına uğramadan 2023-2024 eğitim öğretim yılına ekim ayında başlayabilirler.” diyerek, sağlıklı bir eğitim için benzer seçeneklerin de üretilebileceğini söyledi.

Eğitim, Hiçbir Surette Sekteye Uğratılmamalıdır!

Eğitimin, bir disiplin işi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Filiz, eğitimin, siyasi popülizme ve kolaycılığa feda edilemeyeceğini ifade etti. Açıklamanın devamında YÖK ve diğer ilgililere seslenen İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz: “Yaşadığımız 7,7 şiddetindeki depremin ülkemizde asrın felaketine yol açma sebeplerinin eğitim olduğunu hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Afetlerin önüne geçmek ya da zararı en aza indirebilmek için, bilimin gereklerini yerine getirmekten başka çare yoktur. Bunun için de iyi eğitilmiş liyakatli ve ahlaklı kadrolara ihtiyaç bulunmaktadır ki bu da ancak ve ancak değerleri esas alan bir eğitim sistemiyle mümkün olabilir” dedi.

Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Filiz açıklamasının sonunda: “Gerekli önlemler alınarak bilim yuvalarımız olan üniversitelerimizdeki yüz yüze eğitim, hiçbir surette sekteye uğratılmamalıdır” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER