© Memo Haber 2022

Erkek Mont ve Kaban Modellerinde 2023’ün Şifreleri Neler?

Havaların soğumasıyla birlikte erkek giyimde en çok tercih edilen parçalar arasında mont ve kabanlar yer alıyor.

Kış aylarının soğuk günlerinde, erkek mont ve kaban modelleri hem konforlu bir deneyim hem de şık bir tarz için ön planda. Peki erkek giyimin sevilen ürünlerini satın alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Hem tasarımı hem de konforlu yapısıyla ön plana çıkan mont ve kabanlarda, 2023’ün öne çıkanlarına bakalım…

Mevsime Göre Mont Seçimi

Birçok erkek giyim ürününde olduğu gibi montlarda da en belirleyici kriterlerin başında mevsimsel şartlar geliyor. Sıcak ya da soğuk iklimlerde, maruz kalınan hava şartlarına göre farklı montlar tercih edilebilir. Genel olarak şişme ve mevsimlik mont modelleri, geçiş aylarında ilgi görüyor. Havaların en soğuk olduğu dönemlerde ise termal montlar vücudu iyi bir şekilde korumasıyla ilgi çekiyor. Kar montları da, vücudu sıcak tutan yapısı nedeniyle ilgi gören bir konsepte sahip. İçi kürklü erkek mont modelleri de sıcaklıkların çok düşük olduğu karasal bölgelerde ilgi gören konseptlerden.

Kombine Göre Montlar: Vintage Tarzı Yine Ön Planda

Mont ve kabanlar, kombinlerin tamamlayıcı parçası olması bakımından önemli. Erkek kaban ve montlarda kombinler pantolon, ayakkabı, gömlek-ceket ve montlar ile şekilleniyor. Genel olarak renkler ve kumaş formlarına göre seçim yapılmakta. Her tarza hitap etmek isteyen erkekler tarafından siyah erkek mont ve kabanları çok tercih ediliyor. Kayak ve kaşe mont modelleri, kumaşına göre farklı erkek kaban modelleri de ilgi çekmeyi sürdürüyor. Tarz olarak hangi montlar ön planda denirse, retro ve vintage esintisinin devam edebileceğini söyleyebiliriz. Stilini ön plana çıkarmak isteyenlerin tercihi olan vintage modeller, erkeklerin popüler tercihlerinden.

Kaliteli Mont Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Erkek mont seçiminde renkler, tarz elbette çok önemli konular. Ancak kış ve sonbahar sezonunda bir mont satın alırken en önemli noktalar arasında güçlü bir dolgu malzemesi olması geliyor. Kumaşın kaliteli yapısı, soğuğa karşı iyi bir yalıtım sağlaması önemli. Tarza hitap eden ve şık bir görünüm sunan erkek mont ve kabanlar da tabii ki stil sahibi olanların dikkate aldığı parçalar. Kapşon ya da farklı fonksiyonel detaylar da es geçilmemeli. İç ve dış cepler de kullanım kolaylığı sunarken, özellikle yağışların çok olduğu bölgelerde su geçirmez mont ve kaban tercihi fark yaratan bir konu. 

Türkiye’de erkek giyimin öncü markalarından Kiğılı, kaliteden ödün vermeyen erkek giyim markası olarak tercih ediliyor. Markanın online satış sitesi üzerinden dilediğiniz ürünleri internete özel indirimlerle keşfedebilirsiniz. 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER