© Memo Haber 2022

Çeliktürk, Gaziantepli yapı firmalarına çağrıda bulundu

​Gaziantep 04-07 Ekim'de BuildEast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na ev sahipliği yapacak.

Gaziantep 04-07 Ekim'de BuildEast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na ev sahipliği yapacak. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk fuarın önemine dikkat çekerek, "Fuarı gündemde tutarsak her yıl Orta Doğu'nun yatırımcıları, malzemecileri ve satıcılarının dikkatlerini buraya çekip Gazianteplinin bundan faydalanmasını istiyoruz" dedi. 
SEÇİM VAATLERİNİ TEK TEK YERİNE GETİRİYOR

Şubat ayında Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığına tekrar seçilen Gökhan Çeliktürk, Gaziantep'te düzenleyecekleri  BuildEast Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'na hazırlanıyor. Seçim vaatlerini tek tek yerine getirdiklerini kaydeden Çeliktürk, "Seçim vaatlerimiz arasında Gaziantep'te yapı ve inşaat fuarı düzenlemek vardı. Tekrar başkan olduktan sonra verdiğimiz bütün vaatleri tek tek yerine getirmeye başladık" dedi. 

SURİYE'NİN YENİDEN YAPILANMASINDA 

GAZİANTEP LOJİSTİK KENT OLACAK

Fuarı düzenlemekteki amaçlarının Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında yurt dışı inşaat firmalarının da dikkatini Gaziantep'e çekmek olduğunu belirten Çeliktürk, "Amacımız Suriye ile ilgili Gaziantep'in yaşadığı olumsuzlukları bir nebze bertaraf etmek ve dikkatleri Gaziantep'e çekmek. Çünkü önümüzdeki günlerde Suriye'nin yeninden yapılandırılması söz konusu olacak. Suriye'ye en yakın lojistik Gaziantep'tir. O yüzden çevre ülkelerdeki yapı firmalarının dikkatlerini Gaziantep'e çekmek adına Gaziantep Sanayi Odası'nın işbirliğiyle beraber fuarla ilgili çalışmaları başlattık" diye konuştu. 

YATIRIMCILARIN DİKKATLERİ BU FUARA ÇEVRİLECEK

Fuar için Gaziantep'teki firmalara da çağrıda bulunan Oda Başkanı fuarın önemine ve gündemde tutulmasına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; "Gaziantep'teki yerel firmaların özellikle bu fuarı desteklemelerini istiyoruz. Çünkü bu fuarda başarılı olursak BuildEast Fuarı önümüzdeki yıllarda Orta Doğu'daki en büyük inşaat fuarı haline gelebilir. Gaziantep marka bir şehir ve fuarla da markalaşmasını istiyoruz. Bu konuda sıkıntı çeken mühendisler, müteahhitler, malzeme firmaların bu işlerden yararlanmasını istiyoruz. Ayrıca fuarın uluslararası bir fuar olması için girişimlerimiz var. Irak'tan bir bakan gelecek. Uluslararası bir fuar olacak. Fuarı gündemde tutarsak her yıl Orta Doğu'nun yatırımcıları, malzemecileri ve satıcılarının dikkatlerini buraya çekip Gazianteplinin bundan faydalanmasını istiyoruz."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER