© Memo Haber 2022

Baklava ustası olmak isteyenlere eğitim fırsatı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan anlaşma ile Mesleki Eğitim Merkezlerinde 'Geleneksel Türk Baklavacılığı' eğitimi verilmesi kararlaştırıldı. 

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmaya göre 'Geleneksel Türk Baklavacılığı' eğitiminin Mesleki Eğitim Merkezlerinde verilmesi kararlaştırıldı. 

Yapılan anlaşma ile ilgili bilgi veren Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, "Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği ile İstnabul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak çalıştayının sonucu olarak 'Geleneksel Türk Baklavacılığı Dalı' bir branş olarak Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılması kararlaştırılmıştır. Bu karar doğrultusunda derneğimiz ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu protokol basın medya huzurunda imzalanmıştır. Bu protokol geleneksel Türk mutfak lezzetlerinde branş olarak açılan ilk dal olması sebebiyle çok önem arz eden ilk çalışmadır" ifadelerini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER