Bakbak: Karadağ ile iş birliğimizi güçlendiriyoruz
SİYASETTBMM Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak, Dışişleri Komisyonu’nun resmi ziyareti kapsamında Karadağ’a gitti.
Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay Başkanlığındaki heyet, Karadağ Cumhurbaşkanı Yakov Milatoviç, Parlamento Başkanı Andriya Mandiç, Başbakan Miloyko Spayiç, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimoviç, Karadağ Parlamentosu Uluslararası İlişkiler ve Göçmenler Komisyonu Başkanı Duşko Styepoviç, Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nada Lakoviç ve dostluk grubu üyeleri, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç ve Karadağ Türk Ticaret Odası üyeleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
Görüşmeler sırasında söz alan Milletvekili Bakbak, Türkiye ve Karadağ’ın Güneydoğu Avrupa İş Birliği Süreci (GDAÜ) üyesi olduğunu ve bu vesileyle Karadağ ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini hatırlattı. 6 Şubat depremlerinde göstermiş oldukları dayanışma ve destek için Karadağ’a teşekkür eden Bakbak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ortak tarih ve kültürü paylaşan akraba topluluklarımız ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde gönül köprüleri kurmuşlardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da köklü tarihe sahip dostluğumuza, büyük önem vermektedir.
Türk yatırımları, ikili ticaret hacmimiz, savunma alanındaki iş birliği, turizm gelirleri ve kültür bağlara bakıldığı zaman Karadağ’ın ülkemiz için önemli bir iş birliği ortağı haline gelmesi memnuniyet vericidir.
Karadağ’daki Türk iş insanlarının sayısı ve Karadağ’da açılan Türk şirketi sayısı her geçen gün artıyor. Bu yıl itibarıyla Karadağ’da kurulan Türk şirket sayısı 10 bini geçti. Türk firmalarımızın özellikle altyapı, inşaat, turizm ve hizmet sektörlerinde Karadağ’da önemli projeleri bulunuyor. Bölgesel ve uluslararası meselelerde yaklaşımlarımızın örtüşmesi ve karşılıklı ziyaretler, siyasi ilişkilerimizin de pekiştirilmesine vesile oluyor.”
Ziyaretlerde Karadağ ile ticari ve ekonomik ilişkilerin seyri, iki ülkenin yatırım potansiyeli ve yatırım fırsatları değerlendirildi. Enerji iş birliğinin güçlendirilebileceği sağlık turizmi başta olmak üzere turizm, tarım, ulaştırma ve altyapı alanında önemli fırstaların olduğu belirtildi.
Görüşmelerde TBMM heyeti ayrıca İsrail’in Gazze’deki katliamlarının durdurulması ve Ortadoğu’daki saldırılarına son verilmesi için uluslararası toplumun İsrail’e daha fazla baskı yapması gerektiğini ifade ederek, Türkiye’nin bu anlamda yürüttüğü girişimleri paylaştı.
İlginizi Çekebilir