Ayşe Polat Sitesi Mağdurlarından Yerel Yönetimlere Eleştiri
GENEL6 Şubat depremlerinde, Gaziantep merkez de tamamen yıkılan ve en fazla can kaybı yaşanan Ayşe Mehmet Polat sitesi sakinleri aradan geçen 15 aya rağmen seslerinin yerel yönetimler tarafından duyulmadığı ve mağduriyetlerinin giderilmediğini söyledi.
11 ili etkileyen 6 Şubat depremlerinde, Gaziantep merkez de tamamen yıkılan ve en fazla can kaybı yaşanan Ayşe Mehmet Polat sitesi sakinleri mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Ayşe Mehmet Polat sitesi sakinleri adına konuşan Coşkun Genç, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslenerek, kendilerine sahip çıkılmadığını ve büyük hak kaybı yaşadıklarını söyledi.
“15 AY GEÇTİ AMA HALA MAĞDURUZ”
Ayşe Mehmet Polat sitesi deprem mağdurları sözcüsü Genç, “6 Şubat depreminden bu yana 15 ay geçti. Depremden hemen sonra Emniyet ve defterdarlığa liste vermemizi ve zararlarımızın ödeneceği söylendi. Biz gerekli başvurularımızı yaparak emniyete ve defterdarlığa enkaz altında kalan eşya ve araç listemizi verdik. Ancak bugüne kadar hiçbir destek ve yardım görmedik. Yerinde dönüşüm projesine müracaat ettik. Yapılan uygulama değişikliğiyle birlikte 6 Blok olan sitemiz 4 bloka düşürüldü. Bize hiç mi değer verilmiyor” dedi.
“ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ MAĞDURİYETİMİZİ BİR NEBZE DE OLSA GİDERDİ”
Genç, “Bu yanlışlığın düzeltilmesi için başvurduk, Şehitkamil Belediyesi Ocak ayında 1.20 yani toplamda %20 lik bir emsal artışı yaparak mağduriyetimizi bir nebze de olsa giderdi. İçinde yaşanamayacak kadar küçültülen evlerimizde bir nebze olsun yaşanabilecek oranda bir emsal artışı yaptı” şeklinde konuştu.
“BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ MAĞDURİYETİMİZİ GDERECEK KARARA ENGEL OLDU”
Coşkun Genç, “Şehitkamil Belediyesinin aldığı bu kararın Büyükşehir Meclisinden de onay alarak uygulamaya konulmasını bekledik. Seçim arefesi olduğundan, yetkililer bize seçimden sonra meclisten geçecek dediler. Ne var ki, geçtiğimiz ay toplanan meclisten, mağduriyetimizi birazcık da olsa giderecek bu karar onaylanmadı” dedi.
“BİZİM SOKAK HAYVANLARI KADAR DEĞERİMİZ YOK MU!”
Coşkun Genç, “6 Şubat’tan bu yana kirada hatta koyteyner evlerde yaşamını sürdürenlerimiz var. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve diğer yetkililer bizim mağduriyetimle ilgilenmiyorlar adeta bizleri yok sayıyorlar. Bizim sokak hayvanları kadar değerimiz yok mu? Biz bu ülkenin evlatları değil miyiz? Yetkililerden bir an önce mağduriyetlerimizi gidermelerini ve bizim ve ailelerimizin kendi evlerimizde normal bir hayata döndürülmemiz için gerekli resmi uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir