© Memo Haber 2022

Akbank İhtiyaç Kredisi Nasıl Çekilir?

Banka müşterisi olsun veya olmasın koşullarını sağlayan kişiler, Akbank ihtiyaç kredisi kullanabilirler. Bu yöntemle sağlana ihtiyaç kredilerinin nerede kullanılacağı, nasıl kullanılacağı pekte sorun oluşturmaz. 

Banka müşterisi olsun veya olmasın koşullarını sağlayan kişiler, Akbank ihtiyaç kredisi kullanabilirler. Bu yöntemle sağlana ihtiyaç kredilerinin nerede kullanılacağı, nasıl kullanılacağı pekte sorun oluşturmaz. 

Ancak KOBİ desteği sağlamak amacıyla sağlanan kredilerin, mutlaka beyan edilen alanda kullanılması gereklidir. Bankanın öne sürdüğü koşullar ve kredi sağlayacak kişinin ödeyebileceği taksitler dikkate alınarak kredi hesaplamaları gerçekleştirilir. Akbank’tan ihtiyaç kredisi çekilebilmesi için, öncelikle uygun yöntemlerle başvuruyu yerine getirilmesi, kişinin kredi için risk değerlendirme notunun olumlu olması gerekir.

Akbank İhtiyaç Kredisi Nedir?

Kredi başvurusunda bulunacak kişiler, Akbank taşıt kredisi, ev kredisi, ihtiyaç kredisi gibi özel kredi başvurularında bulunabilirler. Taşıt kredisi ve ev kredisi için sağlanan krediler ipoteklidir. Kredinin tamamı ödenene kadar, bu yöntemle alınan ev ve araba satılamaz. 

Ancak ihtiyaç kredisinde buna gereksinim duyulmaz. Gelir beyanında bulunan müşteriler, bütçeleri elverdiği sürece ipoteksiz ihtiyaç kredisi sağlayabilirler. Ancak müşteri tercihine göre bankaya ipotek oluşturarak, daha uygun faiz oranıyla ihtiyaç kredisi sağlayabilir.

Akbank İhtiyaç Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Akbank müşterisi olan kişiler, ihtiyaç kredisine başvuru işlemleri için şubeye gitmesine ihtiyaç duymaz. 

İhtiyaç kredisine başvurularda;

Akbank şube işlemleri, Akbank internet bankacılığı, Akbank mobil bankacılık,

Gibi yöntemler kullanılabilir. Banka müşterisi olmayan ihtiyaç sahipleri de kredi sağlamak için, en yakın Akbank şubesine başvuruda bulunabilir. Banka müşterisi olmayan kişiler aynı zamanda Akbank müşteri hizmetleri ile görüntülü bağlantı kurarak, kısa sürede banka müşterisi olabilir ve diğer yöntemleri de kredi işlemlerinde kullanabilirler.

Akbank İhtiyaç Kredisini Kimler Çekebilir? 

Akbank ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacak kişilerin en az 18 yaşında olması, hak mahrumiyetinin olmaması gerekir. Başvuru gerçekleştirildiğinde Akbank öncelikle kişinin riskli ve istihbarat araştırmasını gerçekleştirir. 

Sonuçları olumlu gerçekleşen başvuranlar;

Ücretli veya kamu çalışanı olması, Emekli olması, Serbest çalışan veya şirket ortağı, Menkul gelirlere sahip olması,

Gibi yönlerden araştırılır. Başvurularda buna ilişkin belgelerin mutlaka ibraz edilmesi gerekir. Banka müşterisi olup, aynı zamanda bankadan maaş alan kişiler için bu yönde araştırmalara ihtiyaç duyulmaz.

Akbank İhtiyaç Kredisi Başvurularında Hangi Belgeler İstenir? 

Akbank müşterilerinin mobil ve internet başvurularında, kişilerin beyanları esas alınır. Her durumda kişiler kendilerine yöneltilen sorulara cevap vermek durumundadır. Banka ihtiyaç duyması durumunda, bu yöntemlerle ön başvuru alıp, müşteriden fiziki belge talep edebilir. 

Akbank’ta ilk defa işlem gerçekleştirecek ve ihtiyaç kredisi sağlayacak müşteriler nüfus cüzdanlarını yanında bulundurmaları gerekir. Müşteriler kimlik yerine pasaportlarını da kullanabilirler. Bankanın kişilerden isteyebileceği belgeler başvurana göre değişiklik gösterebilir. 

Ancak genel olarak güncel maaş bordrosu, emekli tanıtım kartı istenir. Serbest çalışanlar ve şirket ortakları için, vergi levhası, faaliyetlere ilişkin şirket belgeleri istenebilir. Akbank ayrıca bunun yanında telefon, su, doğal gaz gibi fatura bilgilerine de ihtiyaç duyabilir.

Akbank Ne Kadar İhtiyaç Kredisi Verir? 

Akbank ihtiyaç kredisi taleplerini değerlendirirken, kişilerin toplam gelirleri üzerinden hesaplama gerçekleştirir. Kişilerin maaşları yanında menkul kıymetler gelirleri de olabilir. Bu durumda menkul kıymet gelirleri de toplam gelire dahil edilir. Kişilerin sağlayacağı ihtiyaç kredisinin geri ödemelerinde, toplam gelirin %50’si baz alınır.

Akbank İhtiyaç Kredisi Ne Zaman Sonuçlanır? 

Akbank ihtiyaç kredileri başvuruları, istenen belgeler sağlanması durumunda aynı gün sonuçlandırılır. Ayrıca müşteriler kredilerini aynı gün tamamını veya bir kısmını hesaplarından çekebilirler. Şubelerden yapılan işlemleri hizmet yoğunluğuna göre 1 saat kadar uzayabilir. Ancak internet ve mobil başvurularda öngörülen maksimum süre 15 dakikadır.

Akbank İhtiyaç Kredisinin Avantajları 

Akbank ihtiyaç kredisi 50.000 TL ve altı ihtiyaç kredilerine maksimum 36 aya kadar, 51.000 TL ve üzerinde ihtiyaç kredileri için maksimum 24 aya kadar vade uygular. Nakit ihtiyacı duyan müşteriler ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunarak, anında nakit para sağlayabilirler.

Akbank ihtiyaç kredisini avantajlı kullanmak isteyen ziyaretçiler, En Cazip otomatik hesaplama araçlarını kullanabilirler. Ayrıca ziyaretçiler web sayfasında yer verilen mukayese tablosunu da inceleyerek, en uygun ihtiyaç kredisine erişebilirler. 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER