© Memo Haber 2022

A Parti'de Gaziantep’ten dikkat çeken isim

A Parti Kurucular Kurulu’nda Gaziantep’ten dikkat çeken genç bir isim de yer aldı.

Kamuoyunun uzun süredir merak ve ilgiyle beklediği Yavuz Ağıralioğlu liderliğindeki parti, “Anahtar Parti” adıyla kuruldu. A Parti Kurucular Kurulunda Gaziantep’ten de bir isim yer aldı. 
Ahmet Murat Hatabay, partinin aynı zamanda en genç kurucularından oldu. 
Gaziantep Milli Eğitim Teftiş Kurulu Başkanlarından merhum Mehmet Hatabay’ın oğlu olan çiçeği burnunda siyasetçi İlköğrenimini, Mehmet Adil Kasapseçkin İlköğretim Okulu’nda tamamlayıp burslu olarak girdiği Özel Sanko Koleji’nde gerek sosyal faaliyetler gerekse de akademik anlamda büyük başarılar gösterdi.  Hatabay, bu grafiğini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğrenciyken de sürdürdü. Hem üniversite içinde hem de üniversite dışında birçok gençlik oluşumuna da liderlik etti.
Mezuniyetinin hemen sonrasında Ankara’ya yerleşerek 27. Dönemde TBMM’de danışmanlık yaptı. Yüksek lisansı esnasında akademide yarı zamanlı araştırmacılık görevinde de bulunan Hatabay, kısa sürede birçok alanda ciddi bir tecrübe kazandı. Özel sektörde banka teftiş kurulunda çalışmasının yanı sıra, Ticaret Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’ndaki merkezi bürokrasi deneyimi ile de öne çıkıyor.
Yavuz Ağıralioğlu ile uzun yıllardır yakın hukuklarının ve fikir birlikteliklerinin olduğu bilinen Ahmet Murat Hatabay’ın Anahtar Parti’de siyaset yapmak üzere kamu görevinden ayrılarak partinin kurucuları arasında yer aldığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER