© Memo Haber 2022

Yaşar Elma: Bugün bizler için buruk bir bayram

Dünya Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yaşar Elma bugün bizler için buruk bir bayram diyerek şunları söyledi.

Bugün 21Ekim Dünya Bağımsız Gazeteciler günü bugünü buruk geçiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde maden ocağında 41 can hayata gözlerini yumdu. Öncelikle 41 cana Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.
Bende Dünya Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı olarak gazetecilik mesleğini icra eden arkadaşlarımızın ve tüm camiamızın Dünya Bağımsız Gazeteciler gününü canı gönülden kutluyorum.
Bizim camiamızın ve çalışanların işe sorunları çok. Medya sahipleri ve çalışanlar yerelde bocaliyor. Sigortaya ve maliye açısından bir defaya mahsus bir çıkar yol bulunmalı. Her geçen gün kağıda gelen zam ve yerel yönetimlerden destek bekliyorlar.
Çalışanlar borç yükünün altında eziliyor. Kirada oturanlar için bir şans daha verilmeli ve ev sahibi olup kiradan kurtulmaları lazım. Kimisi sigortası için çalışıyor, kimisi azda olsa elimize birazda olsa aylık geçiyor diyerek kendini avutuyor. Kısacası yerel yönetimler ve belediye başkanlarımız destek olmalı. Halkın gözü kulağı medyadır. Yerel medya desteklenmelidir diyorum.

Ayrıca tüm basın camiasının ve çalışanların Dünya Bağımsız Gazeteciler gününü tekrar kutluyorum dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER