© Memo Haber 2022

Yakalanan soyguncu Gaziantep'e getirilerek tutuklandı

Gaziantep'te, yaklaşık bir yıl önce bir banka şubesine gelerek silahlı soygun yapan şahıs İstanbul'da yakalandı. Yakalanan şahıs, İstanbul'dan Gaziantep'e getirilerek sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

 Olay, 30 Aralık 2021'de Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Tekstilkent Mahallesi'ndeki bir banka şubesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, silahlı ve maskeli bir şekilde bankaya gelen S.A. isimli şahıs, silahlı soygun ve yağma yaptıktan sonra banka güvenlik görevlisinin de silahını alarak olay yerinden kaçmıştı. Yaşanan olayın ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince şahsı yakalamak için çalışma başlatılmıştı.
 
  Bir yıl boyunca izi sürüldü İstanbul'da yakalandı
  Banka soyguncusu şahsı yakalamak için çalışmalarına hız veren polis ekipleri, S.A. isimli şahsın İstanbul'da olduğunu tespit etti. Yapılan tespit sonrası Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile banka soyguncusu şahıs saklandığı adreste yakalandı. Daha sonra Gaziantep'e getirilen S.A. isimli soyguncu, yapılan yasal işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.
 
  Emniyet konu ile ilgili açıklama yaptı 
  Konu ile ilgili Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise, "Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizce Şahinbey İlçemiz Tekstilkent Mahallesinde faaliyet gösteren bir banka şubesinin 30.12.2021 tarihinde yüzü maskeli bir şüpheli tarafından görevli personele silah göstermek suretiyle yağma edilmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde olayı gerçekleştirdiği tespit edilen S.A. isimli şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen müşterek çalışmada saklandığı İstanbul ilinde yakalanmış, akabinde ilimize getirilerek yapılan yasal işlemlerinin ardından sevk edildiği Adli Mercilerce tutuklanmıştır" ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER