© Memo Haber 2022

Tabiplerden önemli çağrı: ÇARE DEMOKRASİ

Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, Cumhurbaşkanının hükümeti kurma görevini CHP’ye vermesinin demokrasinin bir gereği ve zorunluluğu olduğunu söyledi.

Gaziantep Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, Cumhurbaşkanının hükümeti kurma görevini CHP’ye vermesinin demokrasinin bir gereği ve zorunluluğu olduğunu söyledi.

Ağca yaptığı açıklamada, seçimlerden sonra hükümet  kurma görevinin oy sırasına göre partilere verilmesinin demokrasinin bir gereği olduğunu söyledi. Ağca, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanı  da Madem AKP  temsilcisi hükümeti  kuramadı en çok oy alan ikinci parti CHP temsilcisine hükümeti kurma görevi vermelidir. Demokrasinin Anadolu topraklarında işletilmesi, geliştirilmesi, emperyalizmin emellerini  de boşa çıkaracaktır. Seçim sonrası ülkenin yönetilmesi için her seçenek değerlendirilmelidir. Koalisyon demokrasinin içinde bulunan bir yöntemdir. Her zaman Tek parti olmayabilir. Tek parti olmadı diye koalisyon seçenekleri  teamüllere göre denemekten vazgeçilmemelidir. Cumhurbaşkanı her olası çözümü denemek için hukukumuzun belirlediği şekilde  parti başkan veya temsilcilerine  görev vermelidir. En  doğru yol benim bildiğim ve tespit ettiğim yol demek doğru değildir. Süre kısa dahi olsa  halkın  iradesine göre  görevlendirme yapılmalıdır. Halkın iradesini görmezden gelmek demokrasimize zarar verir.  Demokrasi ve hukukun gereği halkın iradesini  gerçekleştirmeyi  görev bilmeyi gerektirir. Demokrasi en geniş anlamı ile uygulanmalıdır. Seçim sonrası, kendisin de beyan ettiği gibi sayın Cumhurbaşkanı  görevlendirme yapmalıdır. Demokraside üstün irade halkın iradesidir. Halkın iradesine göre görev yapmak ülkeye huzur ve refah getirir.Coğrafi olarak yaşadığımız zorlukları aşmanın yolu  demokrasi ve hukuk devleti geleneğimiz sürdürmekten geçer.Etnik ,ekonomik ve diğer sorunlar ve zorluklar ,demokrasinin varlığı ile milli iradenin tecelli ettiği durumlarda çözüm bulur. Bu ve sonraki seçimlerde  de demokrasiye ve demokrasi geleneğimize göre davranmak her yetkilinin ve yurttaşın görevidir.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER