TAM- MED Hastanesi hizmet başarısında ilk sıralarda
SAĞLIKUzman kadrosu ve hasta memnuniyeti ile Gaziantep’in ilk özel hastanelerinden birisi olan TAM- MED Hastanesi hizmet başarısında ilk sıralarda yer alıyor.
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.3px Times} span.s1 {font-kerning: none}
Uzman kadrosu ve hasta memnuniyeti ile Gaziantep’in ilk özel hastanelerinden birisi olan TAM- MED Hastanesi hizmet başarısında ilk sıralarda yer alıyor.
Tam- Med Hastanesi’nin kurumsallıkla çalıştığını söyleyerek özel hastanecilik hizmetlerinde büyük bir deneyime sahip olduklarını söyleyen TAM- MED Hastanesi Genel Müdürü ve Hukukçu Hekimler Derneği Başkanı Dr. Cengiz Bayram, “ Başarı asla tesadüf değildir” dedi.
OP. DR. UFUK TEKBAŞ MİGREN HASTALIĞINI ANLATTI
Dünya genelinde yüz binlerce insanın hastalığı olan Migren rahatsızlığı konusunda TAM-MED Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Ufuk Tekbaş, yaptığı açıklamada, “Migren sadece şiddetli baş ağrıları ile kendini gösteren bir hastalık olmayıp aynı zamanda çift görme, bulanık görme, fazla ışıktan rahatsız olma, baş dönmesi de yapabilen bir hastalıktır. Bu nedenle hastanın hayat kalitesini oldukça düşüren, bereberinde maddi ve manevi kayıplara da yol açabilen bir durumdur” ifadelerinde bulundu.
MİGREN SİNİR DALLARIIN SIKIŞMASI İLE ORTAYA ÇIKAR
Migren hatalığının ortaya çıkış evrelerini değerlendiren Tekbaş, “Migren duyu siniri olan trigeminal sinir olarak adlandırdığımız sinirin dallarının baş boyun bölgesinde herhangi bir yerde sıkışması sonucu meydana gelir. Bu sıkışmalar sinirin çıktığı kemik dokudan, etrafındaki kas dokusundan veya komşu damarların sinire basısı sonucunda oluşabilir. Tedavinin başarısı da bu sıkışmanın olduğu yeri tespit edebilmekle mümkündür. Buda hastanın detaylı öyküsünün alınması ve birtakım tetkiklerle mümkündür.
Migren tedavisinde ilk aşama ilaç tedavisidir. Şayet hasta ilaç tedavisinden fayda görmüyorsa sinirin sıkıştığı tetik noktayı bulup ona yönelik diğer tedavilere geçilir. Bunlardan birkaçı botox ve sinir blokajıdır. Ancak bu tedavilerin etkisi geçici olup belli periyotlarda tekrar etmek gerekir. Şayet hasta bu yöntemlerle kalıcı bir fayda görmüyorsa cerrahi düşünülebilir” diye konuştu.
OPERASYON BİR ÇOK SEBEBE BAĞLI OLARAK DEĞİŞKENLİK GÖSTERİR
Migren cerrahi operasyonları hakkında bilgi veren Tekbaş, “Migren cerrahisinde tek tip operasyon yapılmamaktadir. Ağrının olduğu tetik noktaya göre ve sinir sıkışma nedenine göre cerrahi şekline karar verilir. Örneğin sinir sıkışma nedeni komşu genişlemiş damar baskısı ise o damar bağlanabilir veya sinirden uzaklaştırılabilir. Sinir sıkışma nedeni komşu kas doku kasılması ise o kas doku çıkarılıp tekrar sıkışma olmaması için sinir etrafı yağ doku ile sarılıp bir nevi yastıkçık yapılabilir. Veya sıkışan sinir dalı tamamen kesilebilir. Yukarıda da belirttiğim gibi operasyon şekli kişiden kişiye, ağrı bölgesine ve sinir sıkışma nedenine göre değişiklik gösterir” ifadelerine yer verdi.
DR. TEKBAŞ MİGREN AMELİYATLARNIIN DETAYLARINI ANLATTI
Migren ameliyatlarının detaylarını anlatan Tekbaş, “Biz migreni olanda cerrahi kararı verdiğimiz hastaları endoskopik olarak ameliyat etmekteyiz. Sinirin sıkıştığı tetik noktada açtığımız yaklaşık 0,5 cm lik kesilerle operasyon yapmaktayız. Ameliyat süresi ortalama 1 saattir. Operasyon sonrası ameliyat bölgesinde uyuşukluklar olur ancak bu durum geçicidir. Ameliyat hasta uyutularak yapılıp hastanede kalma süresi sadece bir gündür. Ameliyat başarısı hastaya göre değişmekle beraber ortalama yüzde 70-95'tir. Ameliyat sonrası ilk aylarda ağrı şiddeti daha az olmakla beraber 1-2 atak olabilir ancak esas etki görme süresi 2 ay sonradır” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir