© Memo Haber 2022

Prof. Dr. Filiz’den Yerli ve Milli Tarım Politikası

Prof. Dr. Filiz TBMM’de söz alarak Tarım ve Orman Bakanlığından gübre fiyatlarını makul bir seviyeye çekmesini ve yerli ve millî tarım politikalarını takip etmesi gerektiğini söyledi.

Gıda Fiyatları Daha Da Artacak!..

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. İmam Hüseyin FİLİZ TBMM’de gübre fiyatlarındaki olağanüstü artışın sonucunda gıda fiyatlarının daha da fazla artacağına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Filiz’den Yerli ve Milli Tarım Politikası Talebi!..

2020 HAZİRAN

GÜBRE CİNSİ

FİYAT (TL/TON)

ÜRE

1,800

AMONYUM SÜLFAT

940

20-20

1,680

DAP

2,250

2021 HAZİRAN

GÜBRE CİNSİ

FİYAT (TL/TON)

ÜRE

4,100

AMONYUM SÜLFAT

2,400

20-20

3,900

DAP

5,600

Prof. Dr. Filiz karşılaştırmalı fiyat tablolarına yer verdiği konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Çiftçilerimiz, artan gübre fiyatlarının tarımsal üretim için büyük tehdit olduğunu belirtiyorlar. Yüksek fiyat nedeniyle çiftçi ihtiyaç duyulan gübreyi kullanamazsa düşük verim ve azalan üretim sonunda gıda fiyatları daha da artarak çiftçinin yaşadığı sorun sofrayı da vuracak. Ham madde teminindeki sorunlara ilave olarak, dövizdeki yükselmeden dolayı ham madde ve ithal gübre fiyatlarındaki artıştan kaynaklanan sorunların giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığından gübre fiyatlarını makul bir seviyeye çekmesini ve yerli ve millî tarım politikalarını takip etmesi gerektiğini hatırlatıyorum.” diye belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER