© Memo Haber 2022

Onkoloji Hastanesi bir ilke imza attı

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Onkoloji Hastanesi’nde gerçekleştirilen ilik nakli ile 5 yaşındaki Emel Caviş yaşama bağlandı.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 14.0px Helvetica}

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Onkoloji Hastanesi’nde gerçekleştirilen ilik nakli ile 5 yaşındaki Emel Caviş yaşama bağlandı.  Gaziantep Üniversitesi Röketrü Prof. Dr. Ali Gür “Üniversitemiz yeniliklere devam ediyor. Bu nakil bölgemizdeki illerde ilk defa gerçekleştiriliyor, Avrupa standartlarının üzerinde olacak yeni Çocuk Hastanemiz 2019 yılında hizmete girince kemik iliği nakli bölümümüz şifa bekleyen hastalara derman olacak” dedi.

Damarlarda ki beyaz kümelerin yüksek olduğu minik hasta kardeşinden alınan ilikle yaşama bağlandı. Bölgede ilk olarak gerçekleştirilen operasyon Onkoloji Hastanesi’nde yeni açılan Pediatrik Kemik İliği nakil Merkezi’nde Prof Dr. Sinan Albayram ve ekibi tarafından gerçekleştirdi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ali Gür’ün ziyaret ettiği 5 yaşındaki Emel Caviş’in mutluluğu görülmeye değerdi. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Suat Zengin, yeni kurulan Pediatrik Kemik İliği nakil Merkezi’nde gerçekleştirilen operasyonun başarıyla sonuçlandığını anlatı. Bu başarılı ameliyatın ardından benzer operasyonlar için 20 hastanın sırada beklediğini dile getiren Zengin, hastane olarak sağlık alanında en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ise başarıyla tamamlanan ameliyatın ardından Emel Caviş ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Gür ziyaretin ardından düzenlediği basın toplantısında ise Onkoloji Hastanesi’nin başarılı ameliyat ve operasyonlara imza attığına dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER