Milletvekili Filiz fıstık ağaçlarının kesileceği iddiasına dikkat çekti
GÜNDEMGaziantep Üniversitesi Eski Rektörü ve 27. Dönem İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, Gaziantep Üniversitesi ile Caner Halı Saha arasındaki Fıstık Araştırma Enstitüsü'ne ait fıstık ağaçlarının kesilerek yol açılacağı yada başka tasarruflarda bulunulacağı iddiasına dikkat çekti.
İddialar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Filiz, "Böyle bir olayın doğru olmadığına inanmak istiyorum. Aksi takdirde, bu durum hem Gaziantep'imiz hem de Üniversitemizin, fıstık ağacı katliamı yapıyorlar algısını devam ettirmesi anlamına gelir ki, Üniversitede iki dönem Rektörlük yapmış bir kişi ve Gaziantep Milletvekili olarak içime sindirmem, bu olaya sessiz kalmam mümkün değildir” dedi.
Milletvekili Filiz yaptığı yazılı açıklamada, Basında Gaziantep Üniversitesi ile Caner halı saha arasındaki Fıstık Araştırma Enstitüsüne ait fıstık ağaçlarının kesilerek yol açılacağı yada başka tasarruflarda bulunulacağına dair haberlerin yer aldığını dile getiren Milletvekili Filiz, Daha önce de Üniversite alanı içinde araştırma merkezi ve Çocuk Hastanesi yapmak üzere 120-140 yaşları arasında değişen yüzlerce fıstık ağacı ögrencilerin, akademik personellerin, idari personellerin, basının ve Gaziantep'lilerin tepkilerine rağmen ne yazık ki kesildiğini dile getirerek, açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Malesef şimdi de yine, Gaziantep'imizin sembolü haline gelen, güçlükle ve uzun sürede yetişen Fıstık ağaçlarının kesilmesi gündeme gelmiştir. Böyle bir olayın doğru olmadığına inanmak istiyorum. Aksi takdirde, bu durum hem Gaziantep'imiz hem de Üniversitemizin, fıstık ağacı katliamı yapıyorlar algısını devam ettirmesi anlamına gelir ki, Üniversitede iki dönem Rektörlük yapmış bir kişi ve Gaziantep Milletvekili olarak içime sindirmem, bu olaya sessiz kalmam mümkün değildir.” dedi.
İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, Sayın Tarım ve Orman Bakanımızın, Sayın Valimizin, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Sayın Rektör Ali Gür'ün konuya hassasiyetle yaklaşacaklarındaki inancını ve fıstık ağaçlarının kesilmeyeceği konusundaki açıklamalarını beklediğini belirterek, sözlerini tamamladı.
İlginizi Çekebilir