© Memo Haber 2022

Kurtlar, koyun sürüsüne saldırdı: Onlarca ölü var

Gaziantep'te kaybolan eşşeğini arayan Şeref Balaban isimli çobanın sürüsüne saldıran aç kurtlar, 35 koyunu telef etti, 20 koyunu da yaraladı. Köylünün zararı yaklaşık 75 bin TL.

Yavuzeli ilçesine  bağlı Şenlikçe Köyü dağlık alananda Halil ve Hüseyin Demir kardeşlere ait 240 koyunun bulunduğu küçükbaş hayvanları otlatan çoban Şeref Balalan kaybettiği boz eşşeğini aramak için bir süre sürüden ayrıldı. 

Bulduğu eşşeği ile birlikte sürünün yanına gelen çoban Şeref Balaban acı taplo ile karşılaştı. Otlattığı koyunlarına aç kurtların saldırdığını görünce müdahale etmek istedi. Bu kez kurtlar çobana yönelmeye başlayınca çoban ufak tefek sıyrıklarla kurtlardan canını zor kurtardı. Köye gelerek yardım istemesinin ardından ilçe jandarma ekiplerine haber verildi. Köylüler ve jandarma ekipleri olay yerine geldiklerinde gözlerine inanamadılar. Koyunlardan 35'i parçalanmış 20 koyun ise yaralanmıştı. Aç kurtların korkusundan sürüde bulunan 180 koyunun ise ortalarda yoktu.

Sürü halinde gezen aç kurtların saldırısına ugrayan ve haber alınamayan 180 koyunun bulunması için köylülerin seferber olduğu öğrenildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER