© Memo Haber 2022

Gaziantep'te etüt merkezlerine dikkat!

Gaziantep’te MEB’e bağlı bazı öğretmenler tarafından kurulan etüt merkezinde usulsüzlükler yaşandığı iddia edildi.

Gaziantep’te MEB’e bağlı bazı öğretmenler tarafından kurulan etüt merkezinde usulsüzlükler yaşandığı iddia edildi. Bir vatandaşın www.memohaber.com haber merkezine ilettiği şikayet metni şayet doğru ise durum oldukça vahim.

Milli Eğitim Bakanlığının kadrolu öğretmenleri olmasına rağmen etüt merkezi kurarak ticari faaliyet gösterdikleri iddia edilen öğretmenlerin gün ışığına çıkartılması isteniliyor. www.memohaber.com haber merkezine ihbarda bulunan bir vatandaş içler acısı durumu gözler önüne serdi. Kadrolu öğretmen olarak çalışan bazı kamu görevlilerinin ortaklaşa kurdukları etüt merkezinin yanlışlarına dikkat çekildi. Yaşanan bu olayla ilgili olarak Gaziantep Valiliğinin gerekli soruşturmayı başlatması isteniliyor.

İŞTE O ŞİKAYET METNİ

“Merhabalar. Gaziantep etüt merkezleri yasak olmasına rağmen kadrolu öğretmenler tarafından açılmakta. Okulda öğretmenler öğrencilerle ilgilenmemekte. Para veren etüde gelen çocuklarla ilgilenmekte olan parası olmayan öksüz yetim fakir çocuklarına olmakta. İbrahimli, Emek ve Batıkent mahallerlerin de bu kadrolu öğretmenler milleti devleti kandırmakta.  Çalışma izni olmayan öğretmenleri kadrolular saatliği 10 liraya çalıştırıp, 200 öğrenci varken 30 öğrenci göstermekte. Zaten özel ders gelirleri devlete gelir olarak gösterilmemektedir. Yani biz kaybediyoruz. Biz veliler kimin çalıştığını görmek istiyoruz. Sigortasız kaçak kimse çalışmasın kadrolular okullarda emek harcasın garibanın çocukları iyi eğitim alsın. Okullar öğrenciler ticaret merkezi haline gelmesin geldi de basın olarak önleyin lütfen.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER