© Memo Haber 2022

Gaziantep'te 8 firma için flaş karar

Tarım ve Orman Bakanlığı Gaziantep'te 8 işyerinin taklit veya hileli ürünü ürettikleri gerekçesiyle ceza yağmuruna tuttu.

Gastronomi şehri Gaziantep’te ürettiği gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen 8 firmayı Tarım ve Orman Bakanlığı kamuoyu ile paylaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı belli tarihlerde yayınladığı taklit, tağşiş ve hileli ürünler listesine yenilerini ekledi. Bakanlığı son yaptığı duyuruda 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.  Açıklanan listede ise Gaziantep'ten'den 8 firma yer aldı.

Kentte, tüketicilerden gelen şikâyetler ve yapılan denetimler sonunda vatandaşların sağlığını tehlikeye düşüren Gaziantep'teki 8 ayrı firmanın toz biber, yoğurt ve kaymak gibi ürünlerde bitkisel yağ ve nişasta kullandığı tespit edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tüketicilerin başvurularını sürdürmelerinin halk sağlığının korunması yönündeki çalışmalar için büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu Kanun kapsamında hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden; kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgiler kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.
Bu uygulama tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması ve sektörde haksız rekabetin önlenmesine büyük katkı sağlamaktadır.

İŞTE GAZİANTEP’TE O 8 FİRMA

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER