© Memo Haber 2022

Gaziantep’te 3 sağlık çalışanı Koronadan vefat etti

Türk Tabipler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Kasım ayında 17’si Hekim olmak üzere toplam 63 sağlık çalışanı Covıd-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Gaziantep’te ise GAÜN Tıp Fakültesi’nde Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Ahmet Temir, Çıksorut Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Enver Özçoban ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Süyür, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
Türkiye’de Koronavirüs (Covid-19) Salgını can almaya devam ediyor. Salgın ile mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanları ise, tükenme noktasına geldi. Türk Tabipler Birliği başta olmak üzere tüm STK’lar ve bazı siyasi partiler, Covid-19’un Meslek Hastalığı olarak kabul edilmesi konusunda çalışma yaparken, henüz somut bir adım atılmadı.

KASIM AYINDA 63 SAĞLIK ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Covid-19’un Meslek Hastalığı olarak kabul edilmesi gerektiğini açıklayan Türk Tabipler Birliği, Kasım ayında 63 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Salgının etkisini en fazla artırdığı iller arasında yer alan Gaziantep’te de Covid-19 nedeniyle sağlık çalışanları yaşamını yitiriyor. Kasım ayında GAÜN Tıp Fakültesi’nde Sağlık Teknisyeni olarak görev yapan Ahmet Temir, Çıksorut Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Enver Özçoban ve Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Süyür, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
Salgınla mücadelede canla başla mücadele veren sağlık çalışanlarının kaybı, bu mücadeleden ciddi kayıplarla çıkacağımızın göstergesi olarak yorumlandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİTME NOKTASINA GELDİ”

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarına bir güvence vermeli. Çalışanlarımız bunu istiyor. Ben yaptığım bütün saha çalışmalarında tespit ettiğim durumlar, insanlar uzun vadeli yoğun bakım servislerinde çalışmak, uzun süreli olarak koruyucu kıyafetlerle çalışmak ya da acilde ayrışmamış bin hastaya bakmak kolay değil. Bu durumu hekimler, hemşireler, sağlık görevlileri, hasta bakıcıları, güvenlik görevlileri ve memurlar bir ekip olarak yaşıyor. Sağlıkçılar tükenmiş diyoruz ama tükenmişlik kelime olarak artık yetmiyor. Sağlıkçılar artık bitme noktasına gelmiş, hem iş hem özel hayatlarında ani patlamalar yaşıyorlar. Dolayısıyla sağlık çalışanları artık yoruldu’’ diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER