© Memo Haber 2022

Gaziantep protokolünden Kurban Bayramı Mesajı

Gaziantep protokolü Kurban Bayramı dolayısıyla mesajı yayımladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün Kurban Bayramı Mesajı:

Bizi biz yapan sevgi, hoşgörü, paylaşma ve dayanışmanın doruklara ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar, millet olarak birlik ve beraberliğimizi perçinleyen hasletlerdir. Bu Bayram’da da küskünlükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakıp kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, çocuklarımızı bayramın coşkusuna ortak etmeli, kimsesizlerin kimsesi olma yolunda çalışarak yardımlaşma ve dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz.

Kurban Bayramı ziyaretleri amacıyla il dışına çıkan tüm hemşehrilerimizden başta emniyet kemeri kullanımı olmak üzere trafik kurallarına riayet etmelerini önemle istirham ediyor, “Bayram YOLUNDA, Her Şey YOLUNDA” sloganıyla hayırlı yolculuklar diliyorum.

Bu vesile ile başta şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve gazi aileleri olmak üzere Gaziantepli hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, Bayram coşkusunun milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesi temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

  Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer Kurban Bayramı mesajı yayımladı

Gaziantep Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. Nejat Koçer yayınladığı mesajda; “Kurban Bayramı’nın, toplumdaki manevi iklime sunduğu katkının sevinç ve huzurunu yaşıyoruz” dedi.
Milletvekili Koçer mesajında "Bayramlar, kadim medeniyetimizde geniş yer tutan yardımlaşma ve dayanışma kültürüne katkı sağlayan özel günlerdir. Komşuluk, kardeşlik ve dostluk bilincini geliştirirken, birlik ve beraberliği de pekiştirir. Küslük ve dargınlıkların son bulması için vesiledir.

Gerek ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine gerekse dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlara umut olmak için bayramlar bir fırsattır. Bu bayram da vatandaşlarımız paylaşma yoluyla aralarında gönül köprüleri kurmanın hazzını yaşayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerim başta olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramı kutlar, hac vazifesini yerine getirmekte olan vatandaşlarımızın ibadetlerinin ve kurbanlarının kabul olmasını niyaz eder, Kurban Bayramının ülkemiz ve insanlık için huzura ve refaha vesile olmasını dilerim." dedi.

KURBAN BAYRAMI BİRLİK İÇİNDE DUANIN VE YAKARIŞIN BAYRAMIDIR...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Uzer mesajında; içerisinde pek çok güzellik ve hikmetleri barındıran Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın bereketini, huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşadığımızı ve bu günlerin müstesna günler olduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı’nın barışın, esenliğin, birlik içinde duanın, yakarışın bayramı olduğunu belirten Uzer; “Bu bayram bir taraftan bizi Rabbimize yakınlaştırırken bir taraftan da insanlığımıza anlam ve derinlik katmaktadır. Kurban, muhtaçların yoksulların gariplerin kimsesizlerin yüzünü güldürmek, bayram yapamayanları bayram sevincine ortak etmektir.

Bayramlar birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerdir. Kurban, bizlere her şeyden önce sorumluluğumuzu hatırlatır. Hayatın koşuşturmasında unuttuğumuz değerleri yeniden tekrar gözden geçirmemize vesile olur. Son günlerde ülkemiz üzerinde yaşanan ekonomik gelişmelere de birlik ve beraberlik içerisinde, dik durarak cevap vermeli, ülkemizi yıl 12 ay 365 gün bayramlar tadında yaşayan yer haline getirmeliyiz.

Filistin’de Irak’ta Suriye’de kısacası mazlumların olduğu İslam coğrafyalarındaki ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimize, kurumlarımız ve STK’lar vasıtasıyla hediye edeceğimiz her kurban, insanlığın kardeşliğin ölmediğinin, insafın, merhametin bitmediğinin göstergesi olacaktır.

Aziz milletimizin yardımseverliğinin göstergesi olan kurbanlar; çaresize “Biz varız”, muhtaca “Seninleyiz” ve yoksula “Beraberiz” anlamına gelecektir.

Bu vesile ile eşsiz fedakarlıklarını bu vatan , bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de sağlık sıhhat ve şükranlarımı sunuyorum.

Kurban Bayramı’nın İslam Alemine, ülkemize, milletimize Gaziantepli hemşerilerimize ve bütün insanlığa barış huzur ve mutluluk getirmesini Rabbimden diliyorum.

 Başkan Şahin: “Bayramlar sevgi bağlarımızı güçlendirir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, yayımladığı mesajda Kurban Bayramı’nın Yaradan’a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara karşı da vefa ahlakını pekiştiren ve sahip olunan nimetleri inanç uğruna feda edebilme iradesi kazandıran büyük bir ibadet olduğunu vurguladı.
Kurbanın Allah’a teslimiyetin sembolü olduğunu ifade eden Başkan Şahin, Kurban Bayramı’nın ise ibadetin kabulü için duyulan arzunun, iman ve inancın bayramı olduğunu belirterek mesajında, “Kurban Bayramı sadakattir, teslimiyettir, itaattir. Kurban Bayramı aynı zamanda birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin sembolüdür. Sesimizi duymak isteyen annemizin, babamızın, büyüklerimizin bayram sevincidir. Kurban Bayramı aynı zamanda gönül coğrafyamızda, medeniyet coğrafyamızda yetimin, yoksulun, yaşlının, mağdurun, muhtacın bayram sevincidir. Bu özel günde, her bir kardeşimin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramı’nın dünyaya, insanlığa, İslam alemine, ülkemize, şehrimize, ailemize ve her birimize huzur, mutluluk, kardeşlik, sevinç getirmesini diliyorum. Rabbim gönlünüzdeki, gönlümüzdeki bütün duaları kabul buyursun. Rabbim yaptığımız ibadetleri huzurunda kabul buyursun. Rahmetin, merhametin, şefkatin yükseldiği, iyiliğin yükseldiği bir dünyaya vesile olsun. Saygılar sunuyor, Kurban Bayramı'mız mübarek olsun diyorum” ifadelerini kullandı.  

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANIMIZ SAYIN MEHMET EYUP ÖZKEÇECİ’DEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 Bayramlar; birlik ve beraberlik duygularının yoğunlaştığı, milli ve dini değerlerin yaşatıldığı, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, dargınlıkların unutularak kardeşçe kucaklaşmaların olduğu müstesna günlerdir.

 İnsanları birbirine yakınlaştıran, topluma umut ve sevgi aşılayan bu mübarek günlerin kıymetini bilerek başta yakınlarımız olmak üzere kimsesizlerimizi ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret etmeli; büyüklerimizin hayır dualarını almalıyız. Komşularımızla, şehit ve gazi ailelerimizle hasbihal ederek birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.

 Şüphesiz ki kestiğimiz kurbanlar da merhamet duygularımızı harekete geçirerek kendimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızın farkına varmamızı sağlayacak; yardımlaşma ve paylaşma bilinciyle kardeşçe kucaklaşmamıza vesile olacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantepli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, KURBAN BAYRAMINI KUTLADI Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Millet olarak sevinç ve mutluluğumuzun doruk noktaya ulaştığı Mübarek Kurban Bayramına ulaşmış bulunuyoruz. Kurban Bayramı dayanışmanın ve yakınlaşmanın adı olmuştur." dedi.   Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı tebrik mesajında, "Millet olarak sevinç ve mutluluğumuzun doruk noktaya ulaştığı Mübarek Kurban Bayramına ulaşmış bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Maneviyatın arttırılması, vatan ve millet sevgisinin pekiştirilmesi ve bu çok ulvi duyguların kuşaktan kuşağa aktarılması için bir vesile olan dini ve milli bayramlar, toplumsal birliği sağlayan, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının gelişerek perçinlendiği, hoşgörünün egemen olduğu ve güzel duyguların paylaşıldığı özel günlerdir. Bu özel günlerde milli ve dini duyguları, inançları, örf ve adetleri uygularken geçmişine bağlı, geleceğine sağlam temeller üzerinde bakabilen insanlar yetişmesinin önemine dikkat çekmeliyiz. Toplum hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın mutluluğunu duyuyorum. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın ve hemşerilerimin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, Bayramın sağlık, huzur ve barış dolu günler getirmesini temenni ederim" ifadelerini kullandı.   CHP'Lİ KAPLAN'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla geçmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, daha huzurlu bir ülke dilediğini ifade etti.

Kaplan’ın Kurban Bayramı Mesajı:

“Bayram birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhudur. İşsizliğin son bulduğu, çocukların yatağa aç girmediği, yoksulluğun olmadığı, hak, hukuk ve adaletin bu ülke topraklarında tam anlamıyla geleceği; yarına olan inancımızla, dünde kalan hataların tekrarlanmadığı bir Bayram hepimizin en temel isteği. Ülkemiz oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Ekonomik kriz, işsizlik, baskı ve yasaklar, artan kadına şiddet ve cinayetler, sağlıkta şiddet ve cinayetler, çiftçilerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız ve esnafımızın sorunları, vatandaşlarımızın geçim sıkıntıları hepimizi oldukça yıprattı. Bu bayramın da vesile olacağı huzur, sağlık, hak, hukuk, adalet, refah ve barış hepimizin dileği. Tüm bu dileklerle tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor; ülkemize ve hemşerilerime sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.

  Fadıloğlu’ndan Kurban Bayramı mesajı  Şehitkamil Beldiye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Mesajında Başkan Fadıloğlu, “Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor; sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kurban Bayramı kutlama mesajında, “Kurban Bayramı; barışın, kardeşliğin, birliğin, yoksul ve kimsesize umut olmanın bayramıdır. Bu bayram da nasıl ki annemizi, babamızı, eşimizi, dostumuzu hatırlayacak, onların yanında olacaksak aynı şekilde eşsiz fedakarlıklarını daima hissettiğimiz aziz şehitlerimizin ailelerini, çocuklarını ve kahraman gazilerimizi hatırlayarak, onların da mutlaka yanında olmalıyız. Çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açmalıyız. Onların yanında olduğumuzu, sevinç ve kederlerini, sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Sevgili hemşehrilerim, bildiğimiz üzere bayram günlerinde trafik her zamankinden daha yoğun oluyor. Sevdiklerinize giderken büyük acıların yaşanmaması adına trafikte azami dikkat içinde olmanızı önemle rica ediyorum. Başta şehit ailelerimiz, kahraman gazilerimiz ve aileleri olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor; sağlık ve esenlikler diliyorum” ifadelerine yer verdi.   OĞUZELİ BELEDİYE BAŞKANI KILIÇ’TAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

“KURBAN ALLAH’A TESLİMİYETİ SİMGELER”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 Gaziantep ve Oğuzeli halkının Kurban Bayramı’nı kutlayan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Bayram kardeşlik, kurban ise yakınlaşmaktır. Sevdiklerimizle yakınlaştığımız, kardeşlik duygularımızın pekiştiği bir Kurban Bayramı diliyorum” dedi.

Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, “Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği dargınlıkların giderildiği, günlerdir. Bütün bu değerleri barındıran Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı ifade etmektedir. Kurban ibadeti, kişiye gerektiğinde malını ve canını Allah yolunda feda edebilme bilincini aşılar. Paylaşma alışkanlığı kazandırır. İnsanların birbirleriyle kaynaşmalarına, birbirlerini sevip saymalarına ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmelerine vesile olur. Hz. İbrahim ve İsmail'in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah'a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Oğuzeli Belediyesi olarak her bayram da olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nı da hemşerilerimizin daha rahat, huzurlu, sağlıklı geçirmesi ve belediye hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesi için tüm birimlerimizi seferber ettik. Değerli hemşerilerimle birlikte bir bayramı daha yaşayacak olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, insanlık adına hayatın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü, karanlık yerine aydınlığı getirmesini temenni ediyor, sosyal barışın sağlandığı, birlikteliklerin ve yardımlaşmanın arttığı, zenginin fakire el uzattığı bir bayram geçirmenizi temenni ediyor, tüm İslam Alemi, Türk Ulusu ve kıymetli hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

“Bayram birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bir fırsattır”

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Mehmet Çıkmaz, bayramların millet olma bilincini kuvvetlendiren özel günler olduğunu belirterek, “İslam âlemi olarak bir Kurban Bayramına da kavuşmanın manevi hazzını ve sevincini yaşıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı bayramlar, dost ve akrabalar ile hasta, yaşlı ve kimsesizlerin aranıp sorulması, küskünlük ve kırgınlıkların sona erdirilmesi, çocukların sevindirilmesi, sevgi, barış ve kardeşlik duygularının güçlendirilmesi için önemli fırsatlardır. Bu fırsatı iyi değerlendirmek, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir” dedi. 

Başkan Çıkmaz, mesajında şöyle devam etti: “Milletimizin ve İslam âleminin insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını kutlarken, ülkesi ve vatanı için canlarını vermiş olan şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Başkan Kadooğlu’ndan bayram mesajı:

“Bayramlar özlemle beklediğimiz müstesna günlerdir”

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Dünya üzerindeki savaşların, şiddetin, yoksulluğun, kan ve gözyaşının son bulması dileğiyle İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlarım” dedi.

Dini bayramların Müslümanlar için önemine dikkat çeken Başkan Celal Kadooğlu, bayram mesajında şunları söyledi: “Müslümanlar olarak bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dini bayramlarımız biz Müslümanlar için özlemle beklediğimiz, müstesna günlerdir. Küskünlük ve kırgınlıkların sona erdiği, kavganın ve öfkenin yerini sevgi ve barışın aldığı, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bayram günlerini anlamına uygun olarak kutlamak önemlidir” diye konuştu.

Mesajında ihracatla ilgili sorunları da dile getiren Başkan Kadooğlu, “Dünya üzerindeki savaşlar ve diğer nedenlerden dolayı küresel anlamda ülke ekonomilerinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Elbette küresel bazda yaşanan sorunlar bizleri de etkiliyor. Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak ihracatçılarımızla birlikte ihracatın önündeki engelleri kaldırmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu amaçla sürekli üyelerimizle istişare halinde olarak, onlardan gelen talep ve beklentilerin çözüme kavuşması için yetkililerle temaslarımızı sürdürmekteyiz.

Hükümetimizin son zamanlarda uluslararası diplomaside attığı adımları yerinde buluyor ve destekliyoruz. Çünkü, ihracat aynı zamanda ülkeler arası ilişkilerle ilgilidir. Hükümetimizin attığı diplomatik adımların meyvelerini çok kısa zamanda vereceğine ve ihracatımız bundan olumlu şekilde etkileneceğine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını tebrik eder, bayramın tüm dünyaya huzur ve barış getirmesini dilerim.”

GAHİB Başkanı Kaplan’dan Kurban Bayramı mesajı:

“Bayramlar birlik ve beraberliğimizi güçlendirir”

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan mesajında, bayramların inancımızdaki yerine dikkat çekerek, “İslam âlemi olarak bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Rabbimizin bizlere bir nimeti olan bayramlar aynı zamanda, küskünlüklerin ve dargınlıkların giderildiği, sevgi, barış, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi duyguların güçlendiği, birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesine yol açan müstesna günlerdir. Bayramın anlamına uygun kutlanması için öncelikle anne-babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı ziyaret etmeli, hayır duasını almalıyız” dedi.

Kaplan, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Maalesef kan ve gözyaşının, savaşların ve krizlerin eksik olmadığı bir ortamda Kurban Bayramını kutluyoruz. Yüce Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Dünya genelinde yaşanan bu olumsuzluklar elbette ihracatımızı da etkiliyor. Ancak yaşanan sorunların geçici olduğunu düşünüyoruz. Morallerimizi bozmaya gerek yok. Biz ihracatçılar geçmişte çok daha büyük sıkıntıları aşmayı başardık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, bayramın dünyaya huzur, barış ve kardeşliğin gelmesine vesile olmasını yüce Allah’tan dilerim.”

OSB Başkanı Şimşek’ten bayram mesajı

“Bayram dünyaya huzur ve barış getirsin”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Bayram sevgidir, barıştır, paylaşmaktır” dedi.

OSB Başkanı Şimşek, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında birlik ve beraberliğimizin önemine dikkat çekti. Başkan Şimşek, “Gerek milli bayramlarımız, gerekse de dini bayramlarımız, toplumun fertlerini birbirini yakınlaştıran, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren, kısacası bizi biz yapan anlamlı günlerimizdir. Birlik ve beraberliğimize, huzurumuza ve toplumsal barışa önemli katkısı bulanan bayramlar, millet olma bilincini de güçlendirmektedir” diye konuştu.

Başkan Şimşek, mesajında şöyle devam etti: “Bayram, sevgidir, barıştır, kardeşliktir, paylaşmaktır. Kurban Bayramında, her türlü dargınlığı ve kırgınlığı unutmak, dostluk ve hoşgörü duygularını güçlendirmek, sevinç ve mutluluğun dalga dalga toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlamak, aile büyüklerimizi, akrabalarımızı, yaşlıları, hastaları, dostlarımızı ziyaret ederek dualarını almak, yardımlaşma ve dayanışmayı en üst düzeye çıkarmak hem inancımızın hem de kültürümüzün bir gereğidir.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm Müslümanların mübarek Kurban Bayramını kutluyorum. Bayramın ülkemize ve milletimize huzur getirmesini, dünyada yaşanan savaşların, şiddettin, haksızlıkların son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu özel günde ülkesi ve vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”

Bayram dolayısıyla şehir dışına çıkacaklara da uyarıda bulunan Başkan Cengiz Şimşek, “Bayramı sevdikleriyle bir arada geçirmek ya da tatil yapmak amacıyla seyahat edecek olanların trafik kurallarına azami ölçüde dikkat etmelerini ve aşırı hızdan uzak durmalarını hatırlatarak, kazasız ve hayırlı yolculuklar diliyorum” şeklinde konuştu.

İMO Şube Başkanı Güçyetmez’den bayram mesajı:

“Bayramı buruk kutluyoruz”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, bir mesaj yayımlayarak Kurban Bayramını kutladı.

İnşaat mühendisleri olarak sektörde yaşanan sorunların had safhaya ulaştığı bir dönemde Kurban Bayramını buruk bir şekilde kutladıklarını belirten İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, “Kontrol altına alınamayan maliyetler, fiyat artışları, katlanarak artan enflasyon nedeniyle sektörde çarklar dönmemeye başladı. Ekonominin lokomotifi olan sektörümüzde işler iyice yavaşladı.Üyelerimiz inşaat malzemelerine gelen zamlardan dolayı maliyet hesabı yapamamakta, bu nedenle de geleceğini planlayamamaktadırlar. Kamuda ya da özel sektörde çalışan üyelerimizin de artan hayat pahalılığı nedeniyle alım gücü her geçen gün azalmaktadır. İnşaat mühendisleri arasında işsizlik artmakta, iş bulanlar da çok düşük ücretlerle çalışmak zorunda kalmaktadır. Bir yandan sektör de artan İşsizlik, düşük ücret, geçim sıkıntısı diğer yandan toplumda yaşanan meslektaşlarımıza,kadınlarımıza, avukatlarımıza, doktorlarımıza uygulanan şiddetler ve cinayetler içerisinde bayramı buruk kutluyoruz. Toplum olarak yönümüzü her zamankinden daha çok bilime ve tekniğe dönmek zorunda ve bilimi ve tekniğin ışığında toplumsal barışa ve kültüre hızla ulaşmak zorundayız. Halkımızın her zamankinden daha fazla bilimi ve tekniği halkın faydasına sunmaya çalışan mühendislere doktorlara avukatlara öğretmenlere ihtiyacı var.Halkımızın her zamankinden daha fazla bilimi ve tekniği halkın faydasına sunmaya çalışan mühendislere doktorlara avukatlara öğretmenlere ihtiyacı var.Halkımızın her zamankinden daha fazla bilimi ve tekniği halkın faydasına sunmaya çalışan mühendislere doktorlara avukatlara öğretmenlere ihtiyacı var.

Başkan Güçyetmez, şöyle devam etti: “Kültürümüzde  önemli bir yeri bulunan bayramlar, barış, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal barışımıza önemli katkı sunan özel günlerdir. Bu özel günleri anlamına uygun olarak kutlamalı, özellikle yardımlaşma ve dayanışmaya önem vererek bayram sevincinin geniş kitlelere yayılmasını sağlamalıyız. Ülkemize ve tüm insanlığa sağlık,huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle Kurban bayramını kutluyor, sevginin paylaşmanın umudun arttığı nice bayramlar diliyorum.

NTO Başkanlarından Kurban Bayramı Mesajı

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt yayımladıkları mesajda, “Allah’a teslimiyet, itaat ve sadakatin en somut sembolü olan Kurban Bayramı, bizleri Rabbimize yakınlaştıracak ve iyiliğe ulaştıracak müstesna bir ibadettir.” dediler.

Kurban Bayramı’nın Cenab-ı Mevla’ya duyulan arzunun ve umudun bayramı olduğunu ifade eden NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Bayramlar, bizleri özümüzle buluşturarak ortak inanç ve birbirimize kenetlenmemizi sağlayan, kardeşliğimizi pekiştiren günlerdir. Birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma duygularıyla hayatı huzura dönüştüren zamanlardır. Hiç şüphesiz bayramlar, ancak bütün Müslümanlar için sevinç günü olduğunda ve sevinçler hep beraber yaşandığında gerçek anlamını bulmaktadır. Kurban Bayramı’nı birbirimizi hatırlamanın, kardeşliğimizi yenilemenin, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmenin bir imkânı olarak görmeliyiz. İnancımızın, kültürümüzün ve medeniyetimizin güzelliklerini, değerlerini pekiştirmek için bu günleri fırsat bilmeliyiz.Bayram neşesini sözlerimiz ve davranışlarımız ile ailemizin ve özellikle çocuklarımızın zihinlerinde unutulmaz bir hatıraya dönüştürmeliyiz. Yolumuzu gözleyen, sesimizi özleyen başta anne ve babamız olmak üzere aile büyüklerimizin, akrabalarımızın, dostlarımızın ve komşularımızın da bayram sevinci olmalıyız. Bu vesileyle birbirimize olan sadakatimizi ve muhabbetimizi yeniden tesis etmeliyiz. Bizler dünyanın neresinde olursa olsun mazlum, mağdur, yetim, yoksul ve kimsesizlerin umudu olan bir milletiz. Bu bilinçle hareket ederek ilgi ve merhamete muhtaç her bir kardeşimizin bayram sevinci olma, yeryüzünün ve insanlığın refahı için çalışma azmimizi yenilemeli ve mücadele kararlılığımızı sürdürmeliyiz. Terör, savaş ve ölümlerin değil barış, huzur,güven ve kardeşliğin doyasıya yaşanması ve tüm insanlığın mutlu olması temennisiyle Kurban Bayramı’nın Türk iş ve İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diliyor, Nizip Ticaret Odası üyelerinin, Nizip’li hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin kurban bayramını kutluyoruz.” ifadelerini kullandılar.

  GAİB Koordinatör Başkanı Kileci’den Kurban Bayramı Mesajı

 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

İslam âleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci: “Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar; dayanışmamızda, yardımlaşmamızda ve paylaşımlarımızda toplum olarak hayatımızda önemli bir yere sahip. Kurban Bayramı ile paylaşmanın, yardımlaşmanın gerekliliğini bir kez daha hatırlıyoruz. İhtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılan, akrabalık bağlarının güçlendiği bu eşsiz manevi atmosfere girerken temennimiz; bayramları birlik beraberlik içinde sevdiklerimizle sağlık, mutluluk ve afiyetle geçirmektir.” dedi.

Başkan Kileci mesajına şöyle devam etti: “Bayramların ve sevdiklerimizle geçirdiğimiz zamanların değerini daha da iyi anladığımız dönemlerden geçiyoruz. Bu sebeple geleneklerimizin yaşatıldığı, çocukların ve yaşlıların mutlu edildiği bir bayram geçirmemizi ve her hanede bayram havasının hissedildiği güzel kalabalıklar ve mutlu çocukların olmasını temenni ediyorum. Milletimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bayramın, dünya üzerindeki salgın hastalıkların ve savaşların sona ermesine vesile olmasını diliyor; sağlık, bolluk ve mutluluk içinde hep birlikte nice bayramlara ulaşmayı gönülden diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER