© Memo Haber 2022

Gaziantep modern hastanesine kavuşuyor

Gaziantep'in Güneydoğusunu kapsayan bölgelerine hitap edecek olan modern 300 yataklı hastane Pazartesi günden itibaren hizmete girmesiyle birlikte sağlıkta da yeni atamalar yapıldı.

Sağlık Bakanlığının personel vermemesi nedeniyle açılması yılan hikayesine dönen Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi nihayet pazartesi günü açılarak hasta kabulüne başlıyor.  Hastanenin Başhekimliğine Uzman Doktor Ertuğrul Kılıç, İdari ve Mali İşler Müdürlüğüne Zafer Sericik ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğüne ise Nurhan Karaoğlu atanarak sözleşmelerini imzaladılar.

2019 Ocak ayından itibaren 25 Aralık Devlet Hastanesine bağlı olarak polikinlik hizmeti veren  havaalanı güzergahında bulunan Perilikaya bölgesinde bulunan Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi geçtiğimiz haftalarda Gaziantep'e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gelmesiyle birlikte bağmsız hastane olarak açılmasına karar verilmesinin ardından Gaziantep İl Sağlık müdürü Uzman Doktor Serdar Sarıfakı'ın gayretleri sonucunda nihayet 300 yataklı modern bir hastane Gaziantep'in hizmetine sunuluyor. Hastane tam kapasiteyle Mayıs ayında hizmete gireceği öğrenildi.

Pazartesi günü bağımsız bir hastane olarak  hasta kabülüne başlayacak olan  Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin Medula, Banka hesapları, Hbys yazılım, laboratuvar tetkikleri ve Eczanesi resmen hizmete girmiş oluyor. Böylelikle Gaziantep'in Güeydoğu kısmına 300 yataklı bir sağlık tesisi kazandırılmış oldu. 

KİMLER ATANDI

300 Yataklı  Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesinin Başhekimliğine atanan Uzman Doktor Ertuğrul Kılıç'ın Cerablus ve El Bab Hastanelerinin kurulması sırasında aktif görev aldığı ve hastane kurulumları esnasında tecrübeli bir isimin yanı sıra Suriye savaşı sırasında kimyasal gazlara maruz kalmış Suriyeli vatandaşların ve Özgür Suriye ordusuna mensuplarına yönelik bilimsel çalışmalarıyla uluslar arası sağlık arenasında tanınan bir isim olan Ertuğrul Kılıç'ın genç, yenilikçe ve yetenekli bir hekim olarak tanınıyor.

Şehitkamil Devlet Hastanesinde uzun süre hastane müdürlüğünü başarılı bir şekilde yürüten tecrübeli bir diğer isim ise Zafer Sericik. Hastane kurulumlarında oldukça tecrübeye sahip olan Sericik'in bu bilgi birikimini yeni açılacak hastaneyi kurması için çaba sarf edeceğini bilen Sağlık Müdürü Uzman Doktor Serdar Sarıfakı bu nedenle atamayı yaptığı öğrenildi. Bir diğer tecrübeli isim ise 25 Aralık Devlet Hastanesinde hemşirelik hizmetleri konusunda bir çok tecrübelere sahip bir isim olan Nurhan Karaoğlu'nun ise Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü için İl Sağlık Müdürlüğüyle sözleşme imzaladıkları öğrenildi. Yeni atamaları yaıplan Başhekim ve müdürlerin sözleşmelerinin Sağlık Bakanlığına gönderildiği ÇKYS sistemine hafta içersinde düşeceği öğrenildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER