© Memo Haber 2022

GETHAM’da 'Yapay Zekâ' söyleşisi

Tasarımın merkezi Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM)’da gelecekteki rolü merak konusu olan yapay zekâ “Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zekâ” söyleşisiyle ele alındı.

Tasarımın merkezi Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM)’da gelecekteki rolü merak konusu olan yapay zekâ “Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zekâ” söyleşisiyle ele alındı.

GETHAM Yönetim Kurulu Başkanı ve GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Acıoğlu ile GETHAM ve GTO Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı söyleşinin konuşmacıları Microsoft Türkiye CTO’su (Baş Teknoloji Yöneticisi) Onur Koç ve WEglobal Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erkan oldu.

Acıoğlu: “GETHAM, yapay zekâ için bölgenin kuluçka merkezi olacak.”

Söyleşinin açılış konuşmasını gerçekleştiren GETHAM Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Acıoğlu, yapay zekânın son yıllarda sıkça tartışılan bir gündem konusu olduğuna dikkat çekerek, GETHAM’ın yapay zekâ için bölgenin kuluçka merkezi olacağını söyledi.

Acıoğlu, “Son yıllarda sıkça yapay zekâ diye bir şey duyar olduk. Bilim adamlarının kimi olumlu kimi olumsuz yorumlar yapıyor. Kimisi yapay zekânın insanlığın sonu olduğunu söylüyor, kimisi de insan hayatının en önemli gelişmesi olarak yorumluyor.

Gerçekten geleceğimizi şekillendirecek olan şey yapay zekâ mı olacak? Bunu yaşayarak mı öğreneceğiz yoksa işletmelerimiz için, kişisel yaşamımız için bir hazırlık yapmalı mıyız? Bunlar hep cevap aradığımız sorular ancak ne olursa olsun yapay zekâ teknolojisinin amacından saptırılmadan, insana karşı değil, insan için kullanılması gerek” dedi.

Toplantının çok önemli bir merkez olan GETHAM’da gerçekleştirildiğini vurgulayan Acıoğlu, “Ben inanıyorum ki GETHAM, yapay zekâ için bölgenin kuluçka merkezi olacak. Bu merkez hayallerimizi gerçeğe dönüştürerek, bölgeyi geleceğe taşıyacak. Buradaki genç arkadaşlarımın yol arkadaşı olacak” diye ekledi.

Onur Koç: “İnsanın evrimi yeni başlıyor.”

Microsoft Türkiye CTO’su Onur Koç ise sunumunda yapay zekâ hakkında herkesin bir fikrinin olduğu fakat çok az kişinin bilgi sahibi olduğunu vurgulayarak, “Aklımıza gelenlere cevap bulamıyor, hatta kendimizi kaybolmuş hissediyoruz. Oysa bu yeni teknolojik araç, insanın hayal gücü ve yaratıcılığının sonsuza uzanan yolculuğunda yalnızca bir durak değil, büyük bir dönüşümün başlangıcı olacak. İnsanın evrimi yeni başlıyor.” dedi.

Onur Koç, “Daha İyi Bir Dünya İçin Yapay Zekâ” kitabını yediden yetmişe herkes için kaleme aldığını söyleyerek, “Aklımızda olan, -belki de olmayan- tüm sorulara bu kitabın cevap niteliğinde olacağını düşünüyorum.” dedi.

Levent Erkan: Yapay zekâ insan hayatını kolaylaştıracak

WEglobal Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erkan da yapay zekâ teknolojisinin sanılanın aksine insan hayatı için son derece kolaylaştırıcı bir nitelik taşıyacağını belirterek, “Yapay zekâ belki farkında değiliz ama uzun yıllardır hayatımızda. Birçok alanda yapay zekâ nimetlerinden yararlanıyoruz. Gelecekte de yapay zekânın kolaylaştırıcı özelliklerinden fazlaca yararlanacağız. Eğitimde, sağlıkta, finansta ve üretim alanında yapay zekâ olmazsa olmaz bir teknoloji.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER