© Memo Haber 2022

EKMEKTE “ZAM” KARMAŞASI…

Gaziantep’te ekmeğe yapılan zammın geri çekilmesine rağmen bazı pide fırınları tarifenin kendilerine gönderilmediğini ileri sürerek 70 kuruştan pide satmaya devam ediyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, oda yetkililerini göreve davet ediyor.

Gaziantep Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası tarafından geçtiğimiz günlerde ekmeğe yapılan yüzde 40’lık zammın ardından gelen tepkiler üzerine zam geri çekilmiş ve ekmek fiyatı tekrar eski fiyatı 50 kuruşa indirilmişti. Ancak zammın geri çekilmesine rağmen bazı pide fırınlarının hala 70 kuruş üzerinden satış yapması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Gaziantep Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Abdullah Sarı, geçtiğimiz günlerde pideye zam yapıldığını ve artık 50 kuruş olan pidenin 70 kuruştan satılacağını duyurmuştu. Yapılan yüzde 40’lık zamma vatandaşlar büyük tepki göstermiş ve sosyal medya üzerinden pide alınmaması için boykot başlatmışlardı. Gelen bu tepkiler üzerine, 3 gün sonra Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ve Pideciler, Yufkacılar ve Simitçiler Odası Başkanı Abdullah Sarı, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda gelen tepkiler üzerine pidenin eski fiyatı 50 kuruştan satılacağını açıklamıştı. Yapılan zammın ardından Gaziantep’teki pidecilere oda tarafından gönderilen yeni tarife uygulanmaya başlamıştı. Gaziantep’te İbrahimli semtinde bulunan pide fırınları ise hala yeni tarife üzerinden yani 70 kuruştan pide satmaya devam ediyor. Zam geri çekildikten sonra da yeni tarife üzerinden satışa devam eden fırıncılar oda tarafından kendilerine zammın geri çekildiğine dair yeni tarife gönderilmediğini iddia ettiler. Zam çekilmesine rağmen 70 kuruştan satılan pideye tepki gösteren vatandaşlar ise, hem odayı hem yetkilileri göreve davet ediyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER