© Memo Haber 2022

Doğanın İki Yüzü sergilenecek

Dünyanın en büyük organik A(R)TIK sergisi, “Doğanın İki Yüzü” sloganıyla Gaziantep Sanat Merkezi’nde sanat severlerin karşısına çıkacak.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times; min-height: 14.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Times}

Dünyanın en büyük organik A(R)TIK sergisi, “Doğanın İki Yüzü” sloganıyla Gaziantep Sanat Merkezi’nde sanat severlerin karşısına çıkacak. Sanatçı Zeynep Elbeyli tarafından gerçekleştirilen bu sergi çalışması ile insanoğlunun doğada acımasızca tükettiği birçok ürünün yeniden hayat bulmasına dikkat çekilecek. 12-15 Eylül tarihleri arasında sanatseverlere açılacak olan serginin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

GÜNÜMÜZÜN ACI GERÇEKLERİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM

Gerçekleştireceği dünyanın en büyük organik atık sergisi hakkında bilgi veren Elbeyli, “Bu sergi varlığımızı borçlu olduğumuz dünyamız ve doğanın cömertliğini ve yaşamsal önemini bir kez daha vurgulamak günümüzün acı gerçeklerine dikkat çekmek ve sorgulamak amacıyla hazırlandı. Ancak içeriği kullanılan maddeler ve yöntemi açısından bir ilk olma özelliği taşıyor. Görmeyip önemsemediğimiz hatta çöp olarak attığımız gizli kalmış bir çok organik parçanın damaklardaki tat, zevk ve şifasının ötesinde eşsiz estetik formlarına değerli madenlerle kaplayıp gözler önüne sermek istedik. Beş seneyi bulan hazırlık sürecimizde mutfaklarımızdan gezdiğim değişik ülke ve coğrafyalardan topladığım 2 bini aşkın organik parçadan yaptığım seçkilerimi maliyetli ve meşakkatli yolculuklarında sürekli fısıltılarını işittim. Doğanın kuralları olduğunu ancak kalıplarının olamayacağını doğada çöp olmadığını ve ona zarar veren tek canlının insan olduğunu her bir canlının muhteşem bir şekilde tek ve eşsiz olduğunu ve daha birçok şeyi” açıklamalarına yer verdi.

GÖZLEMLERİM BENİ SANATA YÖNLENDİRDİ

Sanata yönelme sebebini değerlendiren Elbeyli, “Yaşamdaki döngülere yüklediğim anlam ve insanoğlunun bu döngüleri kırmasına duyduğum zaman zaman isyana dönüşen gözlemim güzelin ve iyiliğin peşinden giden bir insan olarak beni atık ve sanata sürükledi. Sevgi, hayal gücü ve ruhla bütünleşen aklın yolculuğu benimki “ ifadelerinde bulundu.

ZEYNEP ELBEYLİ KİMDİR

Zeynep Elbeyli Hacattepe Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü ardından yüksek lisansını Erciyes Üniversitesi’nde tamamladı. Taşıdığı çevre duyarlılığı ile atıkları ilgi duyan sanatçı SAN/AT/IK tasarımlar yapıyor. Küresel anlamda “TRA/SH/INE” olarak tescillenen tamamen a(r) tıklardan tasarlanmış eserlerine eklediği ışık ile “Aydınlanma, bilim ve sanatın ışığında önce zihinlerde başlar” modtosuyla-metaforik bir aydınlanma hedefliyor. Sanatçı tüm a(r) tıkları yeniden sorgularken farklı ve çoklu bakış açısıyla yaklaştığı işlevselliğini doldurmuş nesneleri beklenmedik yolculuklara çıkartıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER