© Memo Haber 2022

CHP'den 'Bayram ve Dünya Barış Günü' açıklaması

​Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Kurban Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Kurban Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir basın bildirisi yayınladı.

Bildiride adalet ve barış çağrılarını yineleyen Sucu, şu ifadeleri kullandı. "En başta Müslüman Aleminin Mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutlar; bayramın ülkemize öncelikle adalet ve barış getirmesini temenni ederim."  ifadeleriyle kutlayan Sucu, Partide Bayramlaşmanın Bayramın 2. Günü saat 10.00 - 12.00 saatleri arasında İl Binasın da yapılacağını söyledi.

Dünya Barış Günü içinde ayrı bir açıklama yapan Hayri Sucu şunları söyledi. “Nazi Almanya’sının 1939 yılında Polonya’ya saldırdığı gün olan 1 Eylül yıllardır Dünya Barış Günü olarak kutlanıyor. Savaşı tüm sıcaklığı ile hissettiğimiz bu günlerde, barış talebi ülkemiz için hiç bu kadar yakıcı ve acil olmamıştı. Sadece ülkemizde değil, yakın coğrafyamızda savaş söylemlerinin yükseltildiği, kardeş halklar arasında ırkçı, dinci, mezhepçi söylemin artırıldığı, kin ve nefret tohumlarının ekildiği bu dönemde, emekten ve demokrasiden yana tüm kesimler, yüksek sesle ve hep bir ağızdan "Ülkede, Bölgede ve Dünyada Barış" istemini yükseltmelidir. Şimdi, kardeş ve komşu halklar arasında kirli emperyalist hesaplarla körüklenmeye çalışılan kin ve nefret söylemlerine, ırkçı - şoven, dinci - mezhepçi kışkırtmalara karşı inatla bir arada ve yan yana durmanın, savaş çığırtkanlarına anti emperyalist dayanışmayla dur demenin, barış, özgürlük ve adalet çığlıklarını en gür sesimizle haykırarak, her zamankinden daha çok "Yaşasın Halkların Kardeşliği" demenin zamanıdır. Bu nedenle Türkiye, bölgesinde ve Dünyada barış ve istikrarın sağlanması için tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağrılar ısrarla sürdürmelidir. Barışın, sevginin ve hoşgörünün paylaşılarak pekiştirildiği, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm insanların dostça, kardeşçe, paylaşımcı yaşaması dileklerimizle Dünya Barış Günü’nü kutluyoruz.” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER