© Memo Haber 2022

CHP’DE BAŞARISIZLIĞIN FATURASI TEŞKİLATA ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziranda yapılan Millitvekili genel seçiminde 3. Parti olarak Gaziantep’te başarısız olunca fatura teşkilata çıktı. Genel merkez 9 ilçe başkanını görevden alarak kayyum yoluyla atama beklenirken suların nasıl durulacağını kimse kestiremiyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziranda yapılan Millitvekili genel seçiminde 3. Parti olarak Gaziantep’te başarısız olunca fatura teşkilata çıktı. Genel merkez 9 ilçe başkanını görevden alarak kayyum yoluyla atama beklenirken suların nasıl durulacağını kimse kestiremiyor.

CHP İl Yönetimi tarafından 9 ilçe başkanının görevden alındığının açıklanması, partiyi fena karıştırdı. Kendilerine tebliğ edilen bir yazı olmadığını belirten bazı ilçe başkanları, "Ortada bir başarısızlık varsa, il yönetimi de istifa etmeli" diye konuştular.

CHP'nin 2014 yerel seçimlerinde aldığı 193 bin oyun 7 Haziran seçimleri sonrası 152 bine düşmesi, partide isyan bayraklarının açılmasına sebep olurken, radikal adımlar atılmasına da sebep oldu. İl Başkanı Sait Köse'nin, 9 ilçe başkanını görevden aldığını ve kayyum yoluyla yeni yöneticilerin atanacağını açıklaması tepkilere neden oldu. Görevden alma kararına genel merkezin de onay vermesi halinde yeni yönetimlerin atanacağı belirtilirken, ilçe başkanları da karara tepki gösterdi.

Henüz kendilerine ulaşan resmi bir yazı olmadığını ve duyumlar aldıklarını belirten ilçe başkanları, il yönetimine tepki gösterdi. İlçe başkanları resmi yazının tebliğ edilmesi ile birlikte gereken adımları atacaklarını dile getirdiler.

CHP Şahinbey İlçe Başkanı İbrahim Halil Özdemir, henüz resmi olarak görevden alındıklarını belirten bir yazı almadıklarını dile getirdi. Ortaya atılan haberlerin doğru olması halinde il yönetiminin de istifa etmesi gerektiğini dile getirdi. Özdemir, "Bir seçimde parti başarılı veya başarısızsa bunun sorumluluğu tüm teşkilatlara bağlanmalı. Eğer bizim başarısız olduğumuz için görevden alındığımız söyleniyor ve bu sebeple görevden alınıyorsak il başkanı ve yönetimi de görevi bırakmalı. Çünkü başta kendileri duruyor. Ama biz henüz resmi bir tebliğ yapılmadığı için bir şey diyemiyoruz. Tebliğ edilirse duruma bakacağız" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Sait Köse, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatları doğrultusunda tüzüğün gereğini yerine getirdiklerini söyledi. Köse, "Başarısız olanlara tüzükten aldığım yetkiyi kullandım. Yönetim Kurulu kararıyla başarısız olan ilçe yönetimlerinin görevden alınması yönünde bir karar aldık. Bu kararı genel merkeze göndereceğiz. Genel merkez onaylarsa ilçelere kayyum ataması yapılacak" diye konuştu.

Köse, görevden alınan ilçe başkanlarını da açıkladı:

Şahinbey ilçe başkanı İbrahim Halil Özdemir, Şehitkamil ilçe başkanı Kadir Yücel, Oğuzeli ilçe başkanı Süleyman Maş, Araban ilçe başkanı Mustafa Kayacı, İslahiye ilçe başkanı Mustafa Alıcı, Karkamış ilçe başkanı Mehmet Polat, Nizip ilçe başkanı Haluk Kahraman, Nurdağı Cahit Çirkin, Yavuzeli'nde Ali Yılmaz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER