© Memo Haber 2022

Biz Logistics sektörde fark yaratıyor

Biz Logistics ürün tedariği ve dağıtımında kara, hava ve denizyolu lojistik hizmetlerinin yanı sıra aktarma ve geçici depolama hizmetleri ile sektörünün parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Sunduğu tedarik ve lojistik hizmetleri ile ithalatçı ve ihracatçı tüm firmaların gözdesi olan Biz Logistics, sektörel deneyimi, tecrübeli kadrosu ve teçhizatlarıyla müşterilerine zamandan ve maliyetten kazandırmaya devam ediyor. Biz Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kazcı, sundukları lojistik hizmetleri ve Bizella gıda markalarıyla verdikleri hizmetleri Memohaber okurları için değerlendirdi. Kazcı, sundukları hizmetleri ile lojistik sektöründe marka olduklarını ve dünyanın tüm noktalarına ulaşabildiklerini dile getirdi. 

SEKTÖR DENEYİMİMİZ ALANIMIZDA HIZLI BÜYÜMEYİ BERABERİNDE GETİRDİ

Lojistik sektörüne giriş sürecinden bahseden Kazcı, sektör deneyimleri ile kısa sürede alanında büyük yollar kat ettiklerini söyledi. Türkiye genelinde yapılanmanın devam ettiğini söyleyerek uluslararası lojistik işinde de önemli faaliyetlerinin olduğunu kaydeden Kazcı, “Daha önce SANKO'da lojistik müdürlüğü yaptıktan sonra beş yıl önce Biz Lojistik'i kurduk. Biz Lojistik olarak deniz yolu, hava yolu, kara yolu, uluslararası taşımacılık, depolama  ve aynı zamanda yurtiçi ve yurt dışı  parsiyel taşımacılık yapmaktayız. Gaziantep merkezimiz. Kahramanmaraş, Mersin, Antalya, İzmir, Konya, Kayseri ve İstanbul'da iki şubemiz bulunmaktadır. Türkiye genelinde yapılanmamız devam etmektedir. Almanya, Hollanda ve Belçika'da şubelerimiz bulunmaktadır. Bunun dışında son üç yıldır da dış ticaret işini de arttırdık. Kafe, restoranların bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ev mobilyası, ofis mobilyası ve gıda ihracatı gerçekleştiriyoruz. Bizella olarak gıda markamız, Biz Tekstil olarak penye kumaştan ürün üretimimiz ve satışımız var. Başlıca sattığımız ürünler arasında mobilya, gıda, tekstil ve inşaat malzemeleri olmak üzere geniş bir pazarda çalışıyoruz. Kanada’dan Katar'a kadar; Irak'tan Rusya'ya kadar birçok ülkeye ihracat yapmaktayız” ifadelerinde bulundu. 

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ NELERDİR

Pandemi süreci ile lojistiğin birçok dalında sorunlar daha da artmaya başladı, örneğin Denizyolu taşımacılığında navlun bedellerini 3 katına çıkaracak kadar konteyner açığı oluştu armatörlerin (gemi acenteları) sorun kaynağının çin ve Amerika arasındaki taşıma yoğunluğunun artması olduğu. Biz Logistics olarak gerekli merciler ile görüşmeler sağladık sektör derneklerimiz ile birlikte sorunları dile getirdik. Anaç sorunlar geçiş belgeleri ( dozvola ) azlığı şöförler için shengen vizeleri alımının zorluğu.

Kara taşımacılığında  Şoförlerimiz uzun süre karantinada kaldılar. Sevkiyatlar için şoför bulamadık. Şu anda da yaşadığımız en büyük sorun vize. Vize başvuruları kabul edilmiyor. Dolayısıyla Schengen belgeli şoför sayısı çok az sektörde. 

AL SAT HİZMETİMİZİN YANINDA GIDA ALANINDA KENDİ MARKAMIZ BİZELLA İLE DE HİZMET VERİYORUZ

Biz Logistics olarak ürünlerinin büyük bölümünün al sat hizmetinden oluştuğunu söyleyerek bu hizmetin yanında gıda alanında kendi üretimleri ve markaları olan Bizella’nın da faaliyet alanlarından bahseden Kazcı, “Ürünlerimizin yüzde doksanlık kısmını al sat hizmeti oluşturuyor. Bizella olarak da kendi kuruyemiş, bakliyat ve baharatlarımızı üretiyoruz. İki ay sonra da Bizella Baklavaları olarak baklava üretimine de başlayacağız. Bunun dışındaki ürünleri al sat şeklinde, diğer illerimizden alarak satışını gerçekleştiriyoruz. Müşterimiz ürün teminini nereden istiyorsa yer fark etmeksizin dünyanın herhangi bir yerinden ürün teminini gerçekleştirebiliyoruz. Önemli olan müşterinin istediği ürünü teslim edebilmek. Bizim dış ticaretle ilgili sloganımız “yasak olmayan, haram olmayan her şeyi satmak”diye konuştu. 

“PANDEMİDEN ÖNCE TİCARET YAPACAĞIMIZ ÜLKELERİ BİR BİR GEZİP MÜŞTERİLERİMİZ İLE DOĞRUDAN TİCARİ ANLAŞMALAR YAPIYORDUK”

Pandemi öncesindeki ticaret anlayışı ile yaşanan pandemi sürecindeki ticaret anlayışındaki değişimlerden bahseden Kazcı, “Öncelikle pandemiden önce şahsım olarak düzenli olarak yurtdışına seyahatlerde bulunuyordum. İşim gereği ticaretin içindeyim. Ortalama her ay dünyanın değişik ülkelerine gidip yüz yüze sıcak satışlarımız oluyordu. Pandemiden sonra bu durum numune şekliyle devam etti. Müşteriden onay geldikten sonra tedarik yapıp sevkiyatı gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 “YAŞANAN PANDEMİ SÜRECİ TİCARET ANLAYIŞINI DA TÜKETİM KÜLTÜRÜNÜ DE DERİNDEN ETKİLEDİ”

Pandemi döneminde ticaret anlayışında olduğu kadar tüketim kültüründe de önemli değişiklikler yaşandığına dikkat çeken Kazcı, “Pandemi döneminde talep, arzdan çok daha fazla oldu. Alternatif olarak konteyner taşımacılığı da yaptığımız için müşterilerimizin TIR siparişlerinin birçoğunun konteynere çevirip birkaç gün varış süresi artarak ürünleri konteyner taşımacılığı ile de gerçekleştirdik. Şu an sektörde konteyner ekipman sıkıntısı var. Konteyner taşımacılığında fiyatlar maalesef üç katına çıktı. Şu anda hem kara, hem deniz hem de hava yolunda sabit ve güvenilir müşterilerimiz var” bilgilerini verdi. 

“GIDA SEKTÖRÜ PANDEMİ SÜRECİNDE EN FAZLA TALEP ALAN SEKTÖR OLDU”

Yaşanan pandemi sürecinde en büyük talebin gıda sektörüne olduğunu söyleyen Kazcı şu ifadelere yer verdi: “Pandemi döneminde en fazla gıda talepleri oldu. Sokağa çıkma kısıtlamaları dolayısıyla işyerleri açılamadı ancak insanlar evlerinde otururken evlerinde en büyük ihtiyaç duydukları şey gıda ürünleri oldu. Gıda taşımalarımızı ve taşımalarımızı pandemi öncesine göre yaklaşık 6 kat arttırdık.” 

“BÖLGEMİZİN EN BÜYÜK GIDA TAŞIMA İŞİNİ YAPAN FİRMAYIZ”

Gaziantep’te gıda taşıma işini yapan en büyük firmanın Biz Lojistik olduğunu söyleyen Kazcı, “Gaziantep'teki birçok lojistik firması ile biz partner olarak da çalışıyoruz. Onlar bizim araçlarımızı kullandı biz onların araçlarını kullandık. Partneriz,beraber iş yaptık bu arkadaşlarımızı asla rakip olarak görmedim. Gaziantep'te gıda taşımasını yapan en büyük firma biziz. Gaziantep'te gıda taşımasında Pazar payının yüzde 70'ini biz gerçekleştiriyoruz.

Bu konuda hem yurtiçinde hem yurtdışında profesyonel hizmet veriyoruz. Gıda taşımalarının %100’nü kara yolu ile gerçekleştiriyoruz. Diğer firmalar TIR ile götürdükleri ürünleri limandan deniz yolu ile devam ettiriyorlar. Fakat biz gıda taşımalarında nem risk; teşkil ettiği için tamamen karayolu ile devam ettirmekteyiz” diye konuştu. 

“HEDEFİMİZ ARAÇ FİLOMUZUN YANINA KENDİ KONTEYNERLERİMİZİ SATIN ALARAK  SEKTÖRDE FARK OLUŞTURMAK”

Lojistik sektöründe yılların deneyimi ile çalıştıklarını söyleyerek sektörde önemli hayallerinin olduğunu açıklayarak projelerinden bahseden Kazcı, “Biz Lojistik olarak hedeflerimiz var. 2021 yılı için araç filomuzu güçlendirip arttırmak istiyoruz. Avrupa'ya 48-72 saat aralığında EXPRES servisleri başlatıyoruz. Çift şoförlü ve mavi hat ile  Gümrüklerde beklemeden geçebilecek servisler bunlar. İpekyolu Projesini kullanacağız. Türkiye'den çıkan bir tren 10-12 günde Çin'e gidiyor. Şu anda Ulaştırma Bakanlığımız yaklaşık 3 aydır denemeler yapıyor bu hizmet için. Biz Türkiye'den Çin'e ulaşmak için Kahramanmaraş DDY’dan 5 bin metrekare, Türkoğlu'n DDY’dan yer temin ettik 2 bin metrekare Gaziantep’te 1500 m² depolama sahalarımız bulunmaktadır.Hem Mersin, İskenderun limanlarından gelen ithalatlarımızı indirip dağıtımını sağlıyoruz, hem de uluslararası demiryolunun Kahramanmaraş ve Gaziantep'te temelini atarak bir ilk olmak istiyoruz. Bununla ilgili sözleşmelerimizi de imzaladık. 1 Temmuz itibariyle demiryolunda da bu şehrin yerel bir firması olarak hizmete başlayacağız. Türkiye'de 65 şehirde yapılanmış yine sahibi Gaziantepli olan bir hemşerimiz ile yurtiçi taşımaları için bir ittifak yaptık. Türkiye'nin 65 şehrine parsiyel çıkışlarımız başlayacak. Bugüne kadar biz İstanbul, İzmir ve Bursa'ya komple parsiyel girişi yapıyorduk. Şimdi ise Şırnak, Hakkari, Iğdır fark etmiyor. Türkiye'nin belli başlı 65 şehrinde komple ve parsiyel çalışmalarımız başlayacak. Yeni hedeflerimizin temellerini de attık. İlk çıkışlarımız da 1 Temmuz'da gerçekleşecek” dedi. 

 “LOJİSTİK İŞİNİ TAM ANLAMIYLA YAPAN TEK FİRMAYIZ”

Lojistik sektöründe 21 yıllık deneyime sahip olduğunu söyleyerek lojistiği tam anlamıyla yapan tek firma olduklarını ifade eden Kazcı şu açıklamalarda bulundu, “Biz bir Gaziantep firması olarak Gaziantep ve Güneydoğu'ya bunun yanında açmış olduğumuz 8-9 şube ile Türkiye genelinde her yerde deniz, hava ve karayolu ile yurtiçi, depolama, barkotlama, etiketleme, paletleme gibi lojistik kavramındaki her şeyi yapıyoruz. Lojistiği tam anlamı ile yapan tek firmayız. Bu konuda 21 yıllık tecrübemiz var. Daha önce SANKO gibi kurumsal bir firmada lojistik müdürlüğü yaptım. Ekibimiz için sürekli yıl boyu eğitimlerimiz devam ediyor. Pandemi sürecinde birçok firma eleman çıkartırken biz büyüdük. Biz son bir buçuk yılın üzerinde artı 15 yeni personel aldık. Bu da bizim işimizin büyüdüğünü ve işimize sahip çıktığımızı gösterir. İşimizi profesyonel olarak yapıyoruz. Müşterilerimizin yüzde 90'lık kısmı referanslıdır. Daha önce çalıştığımız müşterilerimizin tavsiyesi ile yeni müşteriler ediniyoruz. Biz yaptığımız iş ile gün geçtikçe yeni müşteriler yeni firmalar kazanmaktayız.”

“MÜŞTERİLERİMİZE HİZMET VE FİYAT AVANTAJI SUNUYORUZ”

Biz Logistics olarak deniz yolu ile verilen hizmetlerden bahseden Kazcı, “BİZ LoGISTICS denizyolu faaliyetlerinde uzman kadromuz ve geniş acenta ağımız ile ithalat ve ihracat bütün taşımalarımızda sorunsuz, zamanında ve ekonomik çözümleri müşterilerimize sunmaktayız. Global ve bölgesel konteyner hatları ile yapılmış özel sözleşmelerimiz, zengin müşteri portföyümüzün sağladığı satın alma gücümüz güçlü acente ağımız ile müşterilerimize hizmet ve fiyat avantajı sağlama imkanı,“Kapıdan kapıya" ve "tek muhatap" prensibi ile uluslararası konteyner (komple ve parsiyel) forwarding hizmetimiz ile ithalatçı ve ihracatçı firmalarımızın hizmetindeyiz.BİZ Logistics; ithalatçı ve ihracatçı müşterilerine dünya ticaretinde rekabet edebilmeleri için komple ve parsiyel konteyner taşımacılığında ihtiyaca özel çözümler üretmektedir. Deniz yolunda sadece konteyner taşımacılığı değil dökme yük ile komple gemi organizasyonu ve kızıl deniz ülkelerinde paletli açık yük taşımacılığıda yapabilmekteyiz. ” dedi.

“BİZ LOGISTICS HAVA YOLU İLE MÜŞTERİLERİNİN YÜKÜNÜ DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞTIRIYOR”

Lojistik sektörüne havayolu hizmetleriyle de önemli katkılar sunduklarını dile getiren Kazcı, “BİZ Logıstıcs, dünyanın her ülkesinde ve her ülkenin ekonomik merkezlerinde bulunan hava kargo acente ağı sayesinde müşterilerinin yükünü dünyanın her yerine gönderebilir veya dünyanın her yerinden Türkiye’ye getirebilir. Hava yolu şirketleri ile olan güçlü ilişikleri ve bağlı bulunduğu; WCA Family of Logistcs Networks, FANA Network ve FREIGHT PLATFORM gibi uluslararası acente ağlarıyla tüm dünyada hava taşıma hizmeti verebilecek organizasyon yapısına sahiptir. Tüm dünya ülkelerine havalimanından havalimanına veya kapıdan kapıya hava kargo taşıma hizmeti vermektedir. Farklı hava yolu ve transit süre seçenekleri ile en uygun taşıma yolunu müşterilerine sunan İntercombi, buna ek olarak transit ticaret taşıma hizmeti de sunmaktadır” ifadelerinde bulundu.

“ULUSLARARASI KARAYOLUNDA ÜSTÜN HİZMET ANLAYIŞIMIZ İLE FARK OLUŞTURUYORUZ”

BİZ Logıstıcs, uluslararası karayolu taşımacılığında güçlü alt yapısı ile tüm Avrupa, Balkan Ülkeleri, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerine  en iyi şekilde  hizmet vermektedir. Gerek seçkin tedarikçi ve acente ağı, gerekse yurtdışı şirketleriyle sektöründe lider bir lojistik hizmet sağlayıcı olarak BİZ Logistics, bugün komple, intermodal, grupaj ve proje taşımalarında müşterilerine esnek çözümler sunmaktadır. Komple ve grupaj (parsiyel) uluslararası kara nakliyesi, ekspres taşımalar,7 gün 24 saat hizmet, çift şoför ve alternatif güzergah uygulamaları, parsiyel taşıma operasyonlarında yurtiçi ve yurtdışı lojistik merkezlerinde konsolidasyon, elleçleme, ambalajlama, paletleme ve barkodlama,100 m³ lük mega araçlar, kayar perde sistemli araçlarımız sunduğumuz hizmetlerin başında yer alıyor” dedi.

 “YURT İÇİ KARAYOLU LOJİSTİK HİZMETİMİZ İLE ZAMANDAN TASARRUF EDİYORUZ”

Yurt içi karayolu lojistik anlamında verilen hizmetleri değerlendirerek röportajımızı sonlandıran Kazcı şu açıklamalarda bulundu: “Biz Logıstcs; bitmiş ürün, hammadde ve yarı mamullerinin Türkiye sınırları içinde komple veya parsiyel bazda taşınmasını gerçekleştirmektedir. Biz Logistics taşımacılık stratejisi müşterilerimizin ürünlerini; istenilen yerde, istenilen zamanda, hasarsız ve en uygun maliyet ile teslimi ve doğru bilginin doğru zamanda paylaşılması üzerine kuruludur. Biz Logistics, eğitimli personeli ve modern özmal ve tedarikçi filosuyla ürünlerin sevkiyatını planlayarak, uygun araç ile minimum sürede nihai noktasına ulaştırılmasını sağlar. Biz Logistics, fabrika ve depo çıkışlı tüm Türkiye bayi dağıtımı, depolar arası taşıma, bayi iade alımı, şehirlerarası komple ve parsiyel taşıma, mikro dağıtım, konteyner taşıma, demiryolu taşıma, kombine taşıma, araç taşıma, milk-run taşıma, limanlardan kuru yük taşıma, rulo ve levha sac taşıma, teminatlı araç lojistiği, akaryakıt (ADR) ve likit gaz lojistiği, tanker taşımacılığı, damperli araç taşımaları, sigorta hizmetleri sunmaktadır.”

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER