© Memo Haber 2022

Bakanlık harekete geçti! Elektrik sorununa çözüm bulundu

Gaziantep’in Nizip İlçesine bağlı 350 haneli Keret Köyü ve Fıstıklı Mezrasında yer alan 60 hane sık sık elektrik kesintilerinden isyan etmişti. Haberimiz ses getirdi. Konuya Bakanlık el attı ve sorunu kökünden çözdü.

Gaziantep’in Nizip İlçesine bağlı Keret Köyüne bağlı Fıstıklı Mezrasında yer alan 60 hane sık elektrik kesintilerinden isyan etmişti. Elektrik kesintisinden dolayı çok sayıda evin elektronik eşyalarının bozulduğuna dikkat çekildi. www.memohaber.com haber merkezinin konuyu haber yapması üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yaşanan sorunun kısa sürede çözülmesi talimatını verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, konunun yakın takipçisi oldu. 
BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ ABDULLAH TANCAN KONUNUN YAKIN TAKİPÇİSİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Bahse konu mahalle 2020 yılı yatırım programımızda yer almaktadır. Yükleniciye bu hafta itibariyle yer teslimi yapılmıştır. Yeni tesis edilecek trafo postası ile birlikte şebeke yenileme çalışmalarımıza 25.07.2020 tarihinde başlanılacaktır. Çalışmalarımız en geç 20.08.2020 tarihinde tamamlanacak ve şikayete konu problemler giderilmiş olacaktır.”
KERET KÖYÜ’NDEN GELEN ŞİKAYETLER NELERDİ?
Nizip ilçesine bağlı 350 haneli Keret köyü ile 60 haneli Fıstıklı mezrasında yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı vatandaşlar Enerji-Sa yetkililerini göreve davet ettiler. Elektrik kesintilerinden dolayı evlerde çok sayıda elektronik eşya bozuldu. Vatandaşları isyan ettiren bu durum karşısında yetkililer göreve davet edilmişti. Keret Köyünde yaklaşık bir aydan beri her gün çeşitli saatlerde kesilmeler meydana geliyor. Elektronik cihazlar bozuluyor. Muhtarlık ve vatandaş sürekli Toroslar EDAŞ müracaat yaptıklarında trafo güç getirmiyor. Trafo bugün yarın değiştireceğiz diye yaklaşık 2 aydan beri vatandaşlar mağdur ediliyor. Yaşanan bu sorun üzerine bakanlık harekete geçti ve soruna çözüm buldu.

KERET KÖYÜ SAKİNLERİNDEN BAKANLIĞA TEŞEKKÜR

Elektrik sorununun çözümü için harekete geçen bakanlığa Keret Köyü Muhtarı ve sakinlerinden teşekkür geldi. Vatandaşlar soruna kısa sürede çözüm bukunmasından dolayı oldukça mutlular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER