© Memo Haber 2022

Altın, kazandırmaya devam ediyor

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, finansal yatırım araçları reel getiri oranları Ağustos ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin altında gerçekleştiği bildirildi.

En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %12,00, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %13,65 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.

Aylıkta altından sonra sırasıyla Euro ve Amerikan Doları yatırımcısına kazandırırdı. Diğer taraftan mevduat faizi (brüt), Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) ve borsa (BIST 100) kaybettirdi.

Finansal yatırım araçlarının aylık reel getiri oranları, Ağustos 2020

Üç aylık değerlendirmede yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yine altın olurken DİBS yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre de altın yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde borsa en çok kaybettirdi. 

Yıllıkta da şampiyon altın

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü, açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. Yıllık en yüksek reel getirinin külçe altında gerçekleştiği belirtildi. Diğer taraftan yıllıkta yatırımcısına kaybettiren yatırım aracı olmadı.

Finansal yatırım araçlarının yıllık reel getiri oranları, Ağustos 2020

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER